Deși s-a spus că niciun tenismen nevaccinat nu va putea participa la Roland Garros anul acesta, se pare că cel mai bun tenismen din lume, Novak Djokovic, ar putea totuși să-și facă apariția pe tabloul principal la Paris. Acesta este ultimul anunț al sârbilor, care speră ca Nole să beneficieze de intrarea în Franța fără a fi vaccinat.
Jurnaliștii de la Belgrad au subliniat că Novak Djokovic va putea participa la Roland Garros, asta pentru că reglementările din Franța s-au schimbat drastic de la ultimul anunț, acela potrivit căruia nu ar putea juca nevaccinat la al doilea turneu de Grand Slam al anului. Din moment ce Franța a decis să facă schimbări în politica sa privind certificatele verzi,liderul mondial din ATP poate acum să intreîn țară datorită unei excepții de la vaccinare.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 18 ORE

Sârbii anunță că Novak Djokovic va putea juca nevaccinat la Roland Garros 2022

Spre deosebire de australieni, care au schimbat regulamentul pe măsură ce orele treceau și ne apropiam de startul Australian Open, se pare că francezii vor să stabilească regulile cu mult timp înainte, iar excepțiile de la vaccinare să nu poată fi interpretate. Mai exact, persoanele care au suferit de COVID-19 în ultimele șase luni pot circula nestingherite în Franța, ceea ce înseamnă că Djokovic va putea intra fără probleme, având în vedere că a primit un test pozitiv pentru coronavirus la jumătatea lunii decembrie.
Sârbii de la Kurir.rs scriu că acest "permis" este valabil până la jumătatea lunii iunie, așa că pentru Roland Garros nu ar trebui să-și facă griji. Aceasta este cea mai recentă decizie a guvernului francez, care a fost mai apoi confirmată de numeroși politicieni. Începând de luni, toți sportivii vor trebui să aibă asupra lor așa-numitul "pașaport super-covid", care poate fi obținut doar prin intermediul vaccinării sau aflarea în cele 6 luni de la infectarea cu coronavirus. Turneul de la Paris se va desfășura în perioada 22 mai - 5 iunie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Novak a primit un test pozitiv pentru coronavirus pe 16 decembrie.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11