Asociația de Tenis din Ungaria a declanșat o anchetă urgentă din cauza informației potrivit căreia mai mulți jucători și antrenori au primit documente false pentru coronavirus astfel încât să nu întâmpine probleme de a călători în străinătate pe perioada pandemiei.
Totul ar fi început în vara lui 2021, când Katalin Marosi (coordonatoare a loturilor în țara vecină) le-a trimis e-mail jucătorilor și părinților acestora în care li se cereau informații precum numele, CNP-ul, adresa și numele mamei. Se presupune că aceste date personale au fost folosite pentru a face permise false de COVID-19, așa cum susține 24.hu.
Tenis
BREAKING NEWS | ATP: Se va juca fără puncte în clasament la Wimbledon
ACUM 10 ORE
CITEȘTE ȘI:

Marosi a fost deja concediată

Suspiciunea a fost ridicată și de Gabor Koves, care în prezent face parte din echipa tehnică de Cupa Davis a maghiarilor. Complet vaccinat, acesta a dezvăluit că a primit o hârtie potrivit căreia ar fi fost liber să călătorească în Italia fără să dovedească faptul că a urmat schema de vaccinare.
"Înainte de meciul de Cupa Davis de la Torino, am primit o hârtie de care nu aveam nevoie, pentru că sunt vaccinat, potrivit căreia puteam călători fără probleme. Mi s-a părut ciudat, nu mi s-a cerut test PCR sau altceva", a explicat Koves.
Din această cauză, Asociația Maghiară de Tenis a declanșat o anchetă urgentă, iar ulterior s-a confirmat că Marosi a fost concediată din funcția ei.
Au fost declanșate cel puțin șase proceduri disciplinare împotriva antrenorului, secretarului general al Federației, directorului sportiv și medicului. Cu toate acestea, probabil că nu vor fi anchete penale, notează presa de la Budapesta.
Roland Garros
România intră în luptă cu 7 jucătoare la Roland Garros! Buzărnescu a prins tabloul principal
ACUM 11 ORE
Roland Garros
Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros
ACUM 12 ORE