Fernando Verdasco a publicat o scrisoare deschisă în care își exprimă nemulțumirea față de lipsa invitațiilor pentru tenismenii spanioli la Mutua Madrid Open. Organizatorii turneului Masters 1000 de la Madrid au anunțat wildcardurile miercuri, în fruntea listei fiind Andy Murray sau Naomi Osaka, dar cu aproape niciun jucător spaniol pe tabloul principal.
"Am observat cu surprindere și chiar cu multă frustrare că tenismenii spanioli n-au primit susținere la cel mai mare eveniment de tenis din Spania. Dacă ne uităm la orice alt turneu din aceeași categorie, sprijinul pentru jucătorii de tenis locali este imens. Sunt foarte trist!", a transmis Verdasco pe rețelele de socializare. Paula Badosa s-a alăturat și ea discuției și și-a arătat susținerea pentru mesajul lui Verdasco, amintind că anul trecut ea a participat la turneu grație unui wildcard și a încheiat "unul dintre cele mai bune turnee din cariera ei". Badosa a ajuns pe locul 62 în clasament, a ajuns în semifinale la Madrid și a început o ascensiune fulminantă care a dus-o pe locul trei în tenisul mondial.
Roland Garros
Mats Wilander știe cine câștigă Roland Garros 2022! "Pariul" suedezului: "Sunt multe motive!"
ACUM 9 ORE
CITEȘTE ȘI:

Nemulțumire în rândul tenismenilor spanioli cu privire la Mutua Madrid Open

"Foarte trist să văd astfel de lucruri pentru tenisul spaniol. Când pe deasupra există mult potențial... Este o oportunitate uriașă pentru toată lumea și este păcat că singurul turneu pe care îl avem la un asemenea nivel se întâmplă așa... Trebuie să oferim tenismenilor noștri oportunități de a continua să crească", a transmis Badosa pe Twitter.
Faptul că spaniolii nu au primit wildcarduri ca în trecut nu este un caz singular. Pe când Ion Țiriac era patronul competiției de la Caja Magica, româncele primeau de fiecare dată mai multe invitații, însă nu și anul acesta. Nicio româncă nu a mai primit invitație la Mutua Madrid Open, turneu deținut acum de IMG, companie care mai organizează alte mari evenimente, pe tot cuprinsul globului: Miami Open, Professional Bull Riders (PBR), WGC-HSBC Champions, Frieze art fairs, New York Fashion Week: The Shows, Hyde Park Winter Wonderland, Miss Universe sau Taste Festivals.
Andy Murray (Marea Britanie), Carlos Gimeno (Spania), Lucas Pouille (Franța), Jack Draper (Marea Britanie) – tabloul principal masculin, Naomi Osaka (Japonia), Linda Fruhvirtova (Cehia), Monica Puig (Puerto Rico), Marta Kostyuk (Ucraina), Qinwen Zheng (China) – tabloul principal feminin, Alejandro Moro (Spania), Daniel Rincon (Spania), Daniel Merida (Spania), Juncheng Shang (China) – tabloul de calificare masculin, Jessica Bouzas (Spania), Erika Andreeva (Rusia), Alexandra Eala (Filipine), Xiyu Wang (China), Fiona Ferro (Franța) și Hailey Baptiste (SUA) sunt jucătorii care au primit wildcarduri la Mutua Madrid Open anul acesta.
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM 10 ORE
Roland Garros
Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis, înainte de Roland Garros! Când va pune stop
ACUM 10 ORE