Novak Djokovic se află într-o situație foarte dificilă în Australia, viza pentru intrarea în țară fiindu-i momentan anulată de autorități. Avocații sârbului au atacat decizia, astfel că instanța va decide dacă acesta va avea sau nu dreptul să joace la Australian Open. O hotărâre se va lua luni, după cum a decis instanța. Totuși, australienii, mai exact ministrul de interne Karen Andrews, a încercat să amâne procesul cu 2 zile, până miercuri.
Judecătorul Anthony Kelly a refuzat această amânare, iar decizia finală se va afla luni. Dacă judecătorul ar fi aprobat această amânare ar fi fost imposibil ca Djokovic să mai participe la Australian Open, asta pentru că organizatorii au nevoie de un răspuns (pentru programarea meciurilor) până marți. În plus, pregătirea fizică și mentală ale sârbului nu ar fi fost la nivel optim pentru disputarea unui turneu de Grand Slam. În consecință, chiar dacă ar fi câștigat miercuri procesul, sârbul nu ar mai fi putut participa la primul turneu major al sezonului.
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
ACUM 13 ORE

Transparență maximă. Procesul lui Novak Djokovic va fi transmis în direct

Pentru o transparență mai mare, judecătorii au decis ca procesul în care e implicat Novak Djokovic să fie public. Astfel, australienii vor transmite în direct tot ceea ce se va întâmpla în sala de judecată. Judecătorii au de obicei putere discreționară cu privire la cine poate participa la proces și cine nu, dar pentru a nu se lăsa loc de interpretări judecătorul Anthony Kelly a permis ca întreaga audiere să fie disponibilă publicului.
Procesul în care va fi judecată speța lui Djokovic va începe pe 10 ianuarie, la ora locală 10:00 (1:00, ora României). Eurosport.ro vă va ține la curent în timp real cu tot ceea ce se întâmplă în cel mai mediatizat subiect din sportul mondial.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 18 ORE
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
IERI LA 13:02