Dominic Thiem nu a participat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 și nu ar fi făcut-o nici la cele de la Tokyo, dacă acestea nu ar fi fost amânate pentru 2021 din cauza pandemiei, dar acum austriacul așteaptă cu nerăbdare să participe la ediția din vara anului viitor.
"Sper cu adevărat că Jocurile Olimpice vor avea loc la Tokyo - în condiții sigure, bineînțeles, pentru că asta este întotdeauna important. Ar fi minunat pentru toată lumea dacă se va întâmpla, mai ales că Jocurile sunt la Tokyo, care este un oraș grozav, unul dintre orașele mele preferate.", a declarat Thiem, citat de tennishead.com.
Thiem a recunoscut că Jocurile Olimpice nu au fost niciodată pe primul loc pe lista sa de priorități, dar spune că opiniile sale s-au schimbat când a urmărit la televizor unele dintre meciurile de la Rio din 2016, în special finala dintre Andy Murray și Juan Martin del Potro: "Mă hotărâsem la începutul anului că nu voi juca la Olimpiadă și mă voi concentra asupra evenimentelor Masters din Statele Unite și US Open, dar evident că am văzut meciurile de acolo și am văzut cât de emoționant a fost pentru Del Potro și pentru Murray. Apoi am văzut că Jocurile Olimpice erau foarte importante pentru tenis și un eveniment extraordinar."
Tenis
OFICIAL | Simona Halep ratează turneul demonstrativ din Dubai! Organizatorii au anunțat echipele
06/11/2022 LA 15:31
https://i.eurosport.com/2020/11/21/2940916.jpg

Dominic Theim: "Ar fi un vis pentru mine să particip la Jocurile Olimpice"

Cu toate astea, Thiem se hotărâse să spună "pas" și la ediția programtă în acest an. Tenismenul avea angajament să participe la turneul de la Kitzbuhel, din țara natală. Până la urmă nu a mai jucat nici acolo, deoarece perioada de desfășurare a acestui turneu s-a suprapus cu a 2-a săptămână de la US Open, unde Thiem a și câștigat de altfel primul său trofeu de Grand Slam.
"Am avut noroc pentru că nu aș fi putut juca la Jocurile Olimpice în 2020 pentru că aș fi vrut să joc la Kitzbuhel în acel moment. Dar în 2021 cred că sunt în stare să joc la Olimpiadă. Și sincer, m-am răzgândit cu privire la Olimpiadă față de începutul carierei mele, când alte turnee erau mai importante pentru mine. Acum ar fi un vis pentru mine să particip la Jocurile Olimpice, așa că, dacă există șanse, vreau cu siguranță să joc acolo vara viitoare.", a încheiat Thiem.
Erste Bank Open
Dominic Thiem, în turul doi la Viena, după un meci de aproape 3 ore cu Tommy Paul
25/10/2022 LA 21:12
Tenis
"Alcaraz, Sinner sau Tiafoe au schimbat tenisul!" Thiem, despre noua generație a sportului alb
01/10/2022 LA 12:32