Tânăra jucătoare de 20 de ani din Ucraina, în prezent pe locul 25 în clasamentul WTA, a renunțat să mai joace din cauza unei probleme dentare. Ulterior, letona Anastasija Sevastova (43 WTA) a fost promovată pe lista capilor de serie după retragerea favoritei patru și i-a luat locul la propriu pe tablou Yastremskăi, urmând să o înfrunte în primul meci pe Irina Begu (81 WTA).
Daria Kasatkina a anunțat că nu va juca nici ea la Praga, din cauza unei accidentări la coapsă. În locul său pe tablou va intra o sportivă învinsă în ultimul tur al calificărilor, ca lucky loser.

Adversară mai familiară pentru Irina Begu, la Praga

Roland-Garros
Paula Badosa - Fiona Ferro - Roland-Garros
ACUM O ORĂ
Retragerea Dayanei Yastremska o duce pe Irina Begu spre un duel în primul tur cu o sportivă pe care o cunoaște mai bine. Și asta pentru că Begu și Yastremska nu mai jucaseră niciodată un meci direct în circuit, în timp ce Sevastova este o sportivă pe care Irina a învins-o de două ori în carieră.
Begu și Sevastova s-au înfruntat ultima dată într-un meci de simplu în urmă cu trei ani. În 2017, ele au jucat trei meciuri directe, letona adjudecându-și primele două partide, iar românca – pe cea din urmă, la Moscova. Per total, Sevastova o conduce pe Begu cu 3-2 “la directe”.

Ploaia a dat peste cap programul de joc

Programul zilei de luni al turneului de la Praga a fost bulversat de ploaie. Pe tabloul principal de simplu, singura jucătoare care a reușit să își termine meciul până la această oră a fost Eugenie Bouchard, care s-a impus în puțin peste 70 de minute de joc în fața favoritei 8, Veronika Kudermetova (Rusia), scor 6-0, 6-3.
Simona Halep ar fi trebuit să joace și ea luni, în proba de dublu a turneului de la Praga.
Roland Garros
Mats Wilander a dat verdictul: poate fi Iga Swiatek noua Serena Williams a tenisului?
ACUM O ORĂ
Roland Garros
LIVEBLOG Roland Garros | Sorana Cîrstea joacă azi în turul secund. Nadal și Djokovic joacă și ei azi
ACUM O ORĂ