Diego Schwartzman este tipul de jucător care nu a fost creditat niciodată cu prea multe șanse la o carieră strălucită în tenis și care a trebuit să lupte pentru fiecare apariție pe teren. Satisfacția este însă cu atât mai mare acum, când a devenit cel mai scund jucător ajuns în Top 10 mondial din ultimii 39 de ani. Într-un sport scump, familia Schwartzman a investit și ultimul bănuț în cariera lui Diego, micuțul botezat în onoarea lui Maradona.
Iar Diego nu uită niciodată să le mulțumească părinților, Ricardo și Silvana Schwartzman, pentru tot ce au sacrificat pentru a-l susține pe culoarul performanței. Jucătorul argentinian a povestit cum, la un moment dat, în plină criză economică, a ajuns să vândă brățări la turnee împreună cu mama, între antrenamente și meciuri, pentru a-și susține cariera.
"Aproape la fiecare turneu la care mergeam, eu împărțeam același pat cu mama mea. Niciodată nu aveam televizor în cameră. O dată, am luat o cameră la un anumit hotel doar pentru că ne costa doar doi pesos. Nu aveam de ales. Asta ne permiteam. La un moment dat, am vândut la turnee niște brățări de cuaciuc care mai rămăseseră dintr-o afacere mai veche a familiei. Făceam tot ce puteam pentru a ne asigura banii pentru deplasările la turnee", a povestit Diego Schwartzman, citat de "Essentially Sports".
Wimbledon
Novak Djokovic crede că e nevoie de o schimbare urgentă la Wimbledon: "Majoritatea ar fi de acord"
ACUM O ORĂ

Schwartzman: "Era greu, dar părea și distractiv atunci"

Diego Schwartzman nu este, cu siguranță, singurul jucător de tenis care a întâmpinat dificultăți financiare în primii ani în tenis. Este unul dintre cei ai căror eforturi s-au concretizat cu o semifinală de Grand Slam – chiar în 2020. Numărul nouă mondial a dezvăluit că au fost și colegi care l-au ajutat să vândă brățările pe care le avea la el.
"Privind înapoi, a fost o situație grea. Dar la momentul respectiv, a fost și distractiv. Am ajutat-o pe mama să vândă brățări și la fel au făcut și câțiva alți jucători. Între meciuri, toți alergam cu o pungă de brățări la noi, ne întreceam cine reușește să vândă mai multe. Mama le dădea 20% din banii pe care îi obțineau. Parcă aveam două competiții într-una: tenis și vânzarea brățărilor", a mai povestit argentinianul.
Potrivit sursei citate, Diego Schwartzman a mărturisit că visează să joace finala Turneului Campionilor 2020. Argenitianul a mai spus înainte de startul întrecerii de la Londra că ar fi extrem de important să câștige primul meci din grupă.
  • Ultimul argentinian ajuns în finala Turneului Campionilor a fost Juan Martin Del Potro, în 2009, când finala sezonului ajungea în premieră la Londra. În acest an, ATP Finals programează ultima ediție în capitala Angliei. În 2021, întrecerea se mută la Torino.
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT, în optimile de la Wimbledon, LIVE pe Eurosport 2, ora 17:30
ACUM 2 ORE
Wimbledon
Rezumatul partidei Djokovic - Van Rijthoven! sârbul a pierdut set, dar s-a impus destul de lejer
ACUM 2 ORE