Față de anul trecut, organizatorii au anunțat o creștere de 13.6% în ceea ce privește suma totală a premiilor.
"Ne-am dorit mereu să îmbunătățim plata și condițiile pentru o gamă largă de tenismeni internaționali. De la ediția din 2007 a Australian Open, suma totală a premiilor a devenit mai mult decât triplă, de la 20 de milioane de dolari australieni, la 71 de milioane de dolari australieni, sumă pe care o anunțăm acum", a declarat Craig Tiley, directorul turneului de la Australian Open.
Câștigătorii de la Australian Open 2020, atât la masculin, cât și la feminin, vor încasa un cec în valoare de 2,85 milioane de dolari, în timp ce finaliștii vor primi 1,42 milioane de dolari.
Tenis
Novak Djokovic, invitat în România de Ministrul Tineretului şi Sportulului: "Sunt fanul lui!"
ACUM 7 MINUTE
https://i.eurosport.com/2019/01/27/2511098.jpg
Premiile au crescut semnificativ și în primele faze ale competiției. Un jucător eliminat în primul tur al calificărilor va încasa aproximativ 13.800 de dolari, o creștere de 33.3% față de anul precedent. Prezența în primul tur de pe tabloul principal este recompensată cu 62.200 de dolari, creștere de 20%.
Australian Open 2020 va avea loc la Melbourne, în perioada 20 ianuarie - 2 februarie și va putea fi văzut în exclusivitate în România pe canalele Eurosport. Campionii ediției precedente au fost sârbul Novak Djokovic (masculin) și japoneza Naomi Osaka (feminin).
Laver Cup
Tot ce trebuie să știi despre Laver Cup | Bătălia dintre Europa și Restul Lumii se vede pe Eurosport
ACUM 35 MINUTE
Tenis
Sportivi de renume susțin turneul caritabil Tenis Pentru Fapte Bune
ACUM 37 MINUTE