La câteva zile de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, rușii resimt din ce în ce mai mult măsurile drastice adoptate împotriva lor. Sportul nu face excepție, domeniu în care toleranța este 0 pentru sportivi ruși sau echipe din orice sport din Rusia. Chiar în ziua în care rusul Daniil Medvedev devine lider mondial în premieră în circuitul mondial de tenis masculin, Federația Ucraineană de Tenis cere excluderea tuturor tenismenilor ruși și bieloriși din circuit.

Cum sună scristoarea trimisă de Ucraina către ITF și Tennis Europe

Tenis
Turneu ATP 500 cât un Grand Slam: Alcaraz, Djokovic, Medvedev, Tsitsipas, pe tablou la Astana
02/10/2022 LA 13:05
"Federația Ucraineană de Tenis își exprimă cererea către ITF pentru anularea imediată a Federațiilor Ruse și Bieloruse de Tenis de la statutul lor de membre în cadrul Tennis Europe. Probabil că motivele nu trebuie explicate, pentru că sunt evidente, dar iată că oferim câteva realități: Atacul fără precedent, brutal și sângeros al Rusiei asupra Ucrainei a început deja de 5 zile. Civili sunt omorâți, inclusiv femei și copii. Infrastructura e în colaps. Acest război ne împinge țara cu decenii în urmă. Asta se întâmplă în Europa. Lumea nu a mai văzut așa ceva de la al Doilea Război Mondial.
Rusia și Belarus nu numai că nu au dreptul să organizeze turnee internaționale pe teritoriile lor, însă nici nu ar trebui ca sportivi din aceste două țări să poată participa la competiții din străinătate.
Conducerea Federației Ucrainene de Tenis speră că veți adopta o poziție puternică în cazul acestei cereri.
Președintele Sergiy Lagur", se arată în scrisoarea către președintele Federației Internaționale de Tenis, David Haggerty, și către președintele Tennis Europe, Ivo Kaderka.

Ucraina cere sancțiuni dure pentru tenismenii ruși și bieloruși

În condițiile în care cererea ucrainenilor este luată în considerare și chiar aprobată, mai mulți grei din tenis vor avea de suferit, printre care cel mai răsunător nume, Daniil Medvedev, care a devenit în premieră lider mondial chiar azi. În top sunt mai mulți tenismeni ruși și bieloruși, atât în ATP, cât și în WTA, după cum urmează: Daniil Medvedev (1 ATP), Andrey Rublev (6 ATP), Aslan Karatsev (22 ATP), Karen Khachanov (25 ATP), Aryna Sabalenka (3 WTA), Anastasia Pavlyuchenkova (14 WTA), Victoria Azarenka (16 WTA), Veronika Kudermetova (24 WTA), Daria Kasatkina (26 WTA).
Daniil Medvedev, 26 ani, a devenit luni al treilea jucător din Rusia şi al 27-lea din istorie care ocupă fotoliul de lider al ATP, întrerupând dominaţia sârbului Novak Djokovic care a deţinut şefia mondială timp de 361 săptămâni. Deşi a fost învins în semifinale la Acapulco, de Rafa Nadal, Medvedev a acumulat 8.615 puncte, suficient pentru a-l devansa pe Djokovic, învins în sferturi la Dubai, cu 150 puncte.
Moselle Open
Daniil Medvedev, comportament lamentabil la Metz! Huiduit, rusul a recurs la un gest oribil
22/09/2022 LA 19:14
Tenis
"N-am simțit mare lucru!" Medvedev, expeditiv când a fost întrebat despre pierderea locului 1 ATP
19/09/2022 LA 14:25