Giganții din lumea fotbalului european s-au unit și au pus bazele unei competiții unde să joace numai între ei pe sume astronomice. Modelul nu este neapărat unul dificil de urmat, mai ales că sportul alb este fără îndoială un sport care produce interes la nivel global. Prin urmare, tenisul masculin ar putea urma exemplul fotbalului în anii ce urmează, tocmai pentru a spori încasările tenismenilor, care au avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus.
Super Liga reprezintă, iată, primul pas spre înființarea unui circuit închis dedicat starurilor, iar sportul alb nu este departe de a ajunge în acel punct, mai ales că tenisul a produs în ultimele decenii personalități puternice. Super Liga din tenis ar urma să poarte o denumire reprezentativă: Super Slam, iar la start ar urma să fie Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Alexander Zverev și Diego Schwartzman.

Tenisul ar putea avea o Super Ligă! Anunțul lui Novak Djokovic

Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 35 MINUTE
Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, a vorbit despre acest subiect la turneul de la Belgrad: "Nu știu cât de fericiți ar fi fanaticii din tenis să vadă aceiași jucători în fiecare săptămână, dar știu că suporterii așteaptă duelurile tari la fiecare turneu. Eu personal sunt deschis la noi formate și la inovații pentru sportul pe care-l iubesc", a spus Djokovic la turneul organizat în Serbia.
AȚI FI DE ACORD CU ÎNFIINȚAREA UNEI SUPER LIGI ȘI ÎN TENIS?
Mai exact, Super Liga din tenis ar urma să reprezinte de fapt o repetare pe durata întregului sezon competițional a Turneului Campionilor, o competiție care are loc la finalul anului, în cadrul căreia iau parte doar tenismenii care obțin calificarea, pe baza evoluțiilor și a rezultatelor înregistrate în tot sezonul. Până acum, nicio discuție la nivel administrativ nu s-a purtat în lumea tenisului pentru înființarea unei Super Ligi, însă liderul mondial din ATP și-a arătat disponibilitatea.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Swiatek și Tsitsipas, în semifinale. Medvedev-Auger-Aliassime e acum
ACUM O ORĂ
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 3 ORE