Giganții din lumea fotbalului european s-au unit și au pus bazele unei competiții unde să joace numai între ei pe sume astronomice. Modelul nu este neapărat unul dificil de urmat, mai ales că sportul alb este fără îndoială un sport care produce interes la nivel global. Prin urmare, tenisul masculin ar putea urma exemplul fotbalului în anii ce urmează, tocmai pentru a spori încasările tenismenilor, care au avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus.
Super Liga reprezintă, iată, primul pas spre înființarea unui circuit închis dedicat starurilor, iar sportul alb nu este departe de a ajunge în acel punct, mai ales că tenisul a produs în ultimele decenii personalități puternice. Super Liga din tenis ar urma să poarte o denumire reprezentativă: Super Slam, iar la start ar urma să fie Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Alexander Zverev și Diego Schwartzman.

Tenisul ar putea avea o Super Ligă! Anunțul lui Novak Djokovic

Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
ACUM 13 ORE
Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, a vorbit despre acest subiect la turneul de la Belgrad: "Nu știu cât de fericiți ar fi fanaticii din tenis să vadă aceiași jucători în fiecare săptămână, dar știu că suporterii așteaptă duelurile tari la fiecare turneu. Eu personal sunt deschis la noi formate și la inovații pentru sportul pe care-l iubesc", a spus Djokovic la turneul organizat în Serbia.
AȚI FI DE ACORD CU ÎNFIINȚAREA UNEI SUPER LIGI ȘI ÎN TENIS?
Mai exact, Super Liga din tenis ar urma să reprezinte de fapt o repetare pe durata întregului sezon competițional a Turneului Campionilor, o competiție care are loc la finalul anului, în cadrul căreia iau parte doar tenismenii care obțin calificarea, pe baza evoluțiilor și a rezultatelor înregistrate în tot sezonul. Până acum, nicio discuție la nivel administrativ nu s-a purtat în lumea tenisului pentru înființarea unei Super Ligi, însă liderul mondial din ATP și-a arătat disponibilitatea.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 20 ORE
US Open
Cum a făcut agentul lui Federer tot posibilul ca Medvedev să-l bată pe Djokovic în finala US Open
IERI LA 16:17