Cel de-al treilea Grand Slam al sezonului, Wimbledon, va fi total diferit față de anii precedenți. Organizatorii de la Wimbledon au decis să nu permită concurenților ruși și bieloruși să participe în acest an, iar după aceea ATP a decis să retragă punctele. Conform deciziei actuale, punctele câștigate anul trecut vor fi retrase tenismenilor după turneu, în timp ce puncte noi nu vor fi acordate. Acest lucru a provocat o "furtună" în lumea tenisului, iar decizia a fost confirmată după ce a fost exclusă lista de potențiali participanți, care nu îi include pe ruși și bieloruși.
În plus, ceea ce a atras atenția este faptul că Roger Federer nu se află pe listă. Marele campion elvețian va lipsi la Wimbledon după 23 de ani, motiv pentru care "va fi șters" din clasamentul ATP, deoarece a jucat ultimul său meci la Londra anul trecut. Roger a evoluat pentru prima dată pe iarba de la All England Club în 1999.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
"Federer a fost de 40 de ori mai rău decât mine!" Holger Rune, o nouă controversă după Roland Garros
20/06/2022 LA 14:26

Roger Federer "dispare" din clasamentul ATP după Wimbledon

Federer a fost învins atunci foarte ușor de Hubert Hurkacz cu 3:0, iar după aceea au urmat mai multe operații pentru elvețian. S-a vorbit și despre retragerea sa, deoarece în curând va împlini 41 de ani, dar speranțele sale de a reveni în circuit încă există. Ultimul titlu cucerit de Federer la Wimbledon a venit în 2017.
Federer (40 ani) nu a disputat niciun meci în 2022, după ce a fost supus unei noi intervenţii la genunchi la finele anului trecut. Elveţianul, care ocupă în prezent locul 47 mondial, şi-ar putea face revenirea în circuit abia în toamnă.În afară de elvețian, în dificultate se află și Serena Williams, care, de asemenea, nu a mai fost pe teren de aproape un an. Americanca are 23 de titluri de Grand Slam, iar după Wimbledon va fi ștearsă din clasamentul WTA.
Turneul de la Wimbledon va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player, în perioada 27 iunie - 10 iulie.
Tenis
Țiriac și "pariul" din tenisul mondial masculin! Omul de afaceri a dat verdictul: "Va fi numărul 1"
16/06/2022 LA 17:39
Tenis
Ion Țiriac: "Nadal nu poate fi comparat cu Djokovic sau Federer"! Erorile făcute de Nole și Roger
16/06/2022 LA 14:08