Roger Federer a câștigat 20 de turnee de Grand Slam și este la egalitate cu Nadal și Djokovic din acest punct de vedere. Wimbledon părea ocazia perfectă pentru a-și îmbogăți palmeresul senzațional, dar elvețianul nu a putut face față din punct de vedere fizic. Accidentat la genunchi, Federer a spus pas Jocurilor Olimpice de la Tokyo, iar sezonul american pe hard este în pericol. Elvețianul de 40 de ani s-a retras de la Toronto și Cincinnati și veștile nu sunt tocmai bune pentru US Open.
"Nu am făcut nimic de mult timp din cauza genunchiului. A trebuit să las totul să se regleze după Wimbledon. Săptămâna asta mă voi întâlni din nou cu medicii mei şi cu echipa mea, vom stabili cum ar trebui să meargă lucrurile. Dar pentru moment totul este încă puţin incert" - Roger Federer , pentru ziarul elveţian Blick.
Tenis
Novak Djokovic, invitat în România de Ministrul Tineretului şi Sportulului: "Sunt fanul lui!"
ACUM 5 ORE

Federer a jucat doar 14 meciuri în 2021

Roger Federer a căzut până pe locul 9 în clasamentul ATP, iar poziția sa în Top 10 este amenințată. Faptul că a jucat la doar 5 turnee în acest sezon îl pune pe Federer într-o poziție dificilă, iuar jucătorul care a împlinit pe 8 august 40 de ani se asemeamănă cu pugliștii.
"Sunt mai puţine lupte, prin urmare accentul pe un singur meci este mai mare. Trebuie să învăţ asta" a spus Federer în același interviu pentru elvețienii de la Blick.
Federer este înscris pe lista jucătorilor care vor evolua la US Open, turneu pe care l-a câștigat de 5 ori, ultima dată în 2008. Medicii vor decide dacă va putea juca la New York în ultimul turneu de Grand Slam al anului. US Open începe pe 30 august și va fi putea fi urmărit în exclusivitate pentru România pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Roger Federer, nerăbdător să revină în competiții! Ce spune despre parcursul lui Djokovic din 2021
IERI LA 14:17
Tenis
Bollettieri, sfat pentru Emma Răducanu! De ce nu poate fi considerată încă o mare campioană
IERI LA 09:25