În vârstă de 25 de ani, de două ori finalist în turneele de Grand Slam, Daniil Medvedev va deveni pe 15 martie al doilea jucător al lumii în clasamentul ATP. Pusă în perspectiva anilor în care Federer, Nadal și Djokovic au dominat sportul alb cu desăvârșire, reușita rusului aduce sfârșitul unei ere care a durat pentru mai bine de 15 ani.
Începând cu anul 2005, niciun alt jucător, cu excepția lui Federer, Nadal, Djokovic și Murray nu a ocupat locul 2 în clasamentul ATP. Medvedev este tenismenul care pune capăt acestei serii de-a dreptul incredibile. La finalul anului trecut, Medvedev s-a impus în premieră la Turneul Campionilor, după o finală cu Dominic Thiem, iar 2021 a debutat pentru el la fel de în forță, cu finală la Australian Open 2021.
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo | Rafael Nadal a început cu o victorie categorică sezonul de zgură
ACUM 16 ORE

Daniil Medvedev pune capăt unei dominații de 15 ani în clasamentul ATP

În debutul sezonului 2005, americanul Andy Roddick ocupa locul al doilea în clasamentul ATP, el fiind ultimul jucător din afara Big 4 care a reușit să ocupe un loc fruntaș în ierarhia mondială. Astfel, Rafael Nadal este marele pierzător. Ibericul, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, va coborî o poziție, până pe locul 3, ieșind din Top 2 pentru prima oară în ultimele mai bine de 1200 de zile.
Ibericul a ajuns în această poziție, de a pierde teren în clasamentul ATP, pentru că nu a putut participa la turneele de la Acapulco și Rotterdam, din cauza unei accidentări care nu i-a permis să evolueze la ATP Cup și să joace cu teamă la Australian Open.Pe o altă notă, tot referitoare la clasamentul ATP, Novak Djokovic va deveni luni, pe 8 martie, cel mai longeviv lider mondial din istorie, adunând 311 săptămâni pe prima poziție, cu una mai mult decât rivalul lui, Roger Federer.
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo | Novak Djokovic a debutat cu dreptul la primul turneu jucat pe zgură în 2021
ACUM 17 ORE
Tenis
ATP Monte Carlo | Fognini, omul care l-a învins de 3 ori pe Nadal pe zgură, despre meciurile cu Rafa
ACUM 19 ORE