În vârstă de 25 de ani, de două ori finalist în turneele de Grand Slam, Daniil Medvedev va deveni pe 15 martie al doilea jucător al lumii în clasamentul ATP. Pusă în perspectiva anilor în care Federer, Nadal și Djokovic au dominat sportul alb cu desăvârșire, reușita rusului aduce sfârșitul unei ere care a durat pentru mai bine de 15 ani.
Începând cu anul 2005, niciun alt jucător, cu excepția lui Federer, Nadal, Djokovic și Murray nu a ocupat locul 2 în clasamentul ATP. Medvedev este tenismenul care pune capăt acestei serii de-a dreptul incredibile. La finalul anului trecut, Medvedev s-a impus în premieră la Turneul Campionilor, după o finală cu Dominic Thiem, iar 2021 a debutat pentru el la fel de în forță, cu finală la Australian Open 2021.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27

Daniil Medvedev pune capăt unei dominații de 15 ani în clasamentul ATP

În debutul sezonului 2005, americanul Andy Roddick ocupa locul al doilea în clasamentul ATP, el fiind ultimul jucător din afara Big 4 care a reușit să ocupe un loc fruntaș în ierarhia mondială. Astfel, Rafael Nadal este marele pierzător. Ibericul, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, va coborî o poziție, până pe locul 3, ieșind din Top 2 pentru prima oară în ultimele mai bine de 1200 de zile.
Ibericul a ajuns în această poziție, de a pierde teren în clasamentul ATP, pentru că nu a putut participa la turneele de la Acapulco și Rotterdam, din cauza unei accidentări care nu i-a permis să evolueze la ATP Cup și să joace cu teamă la Australian Open.Pe o altă notă, tot referitoare la clasamentul ATP, Novak Djokovic va deveni luni, pe 8 martie, cel mai longeviv lider mondial din istorie, adunând 311 săptămâni pe prima poziție, cu una mai mult decât rivalul lui, Roger Federer.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30