Actualmente al treilea jucător al lumii, Daniil Medvedev a declarat de curând că zgura nu i se potrivește, iar "loviturile, mișcarea pe teren și condiția fizică" îi sunt pur și simplu anulate pe suprafața roșie. Chiar și așa, rusul are pe zgură cea mai mare șansă de a-l detrona pe Novak Djokovic din fotoliul de lider mondial. Sârbul s-a așezat confortabil pe primul loc în lume, dar acum, această poziție este amenințată.
Medvedev ocupă în prezent locul 3 mondial și este în urma lui Novak Djokovic și a lui Rafael Nadal, însă aspectul cel mai important în acest context este numărul de puncte de apărat. Potrivit ATP, rusul va pierde doar 15 puncte la Madrid, Roma și Roland Garros. Pentru o perspectivă mai largă, Nadal are de apărat în sezonul de zgură 2090 de puncte, iar Djokovic 1600.

Cum îl poate detrona Daniil Medvedev pe Novak Djokovic la turneul de la Roma

Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
Este posibil la finalul turneului de la Roma ca Daniil Medvedev să devină primul jucător al lumii, însă rusul are o misiune extrem de grea având în vedere "relația complicată" pe care o are cu această suprafață. Pentru a fi locul 1 ATP, Medvedev trebuie să câștige Madrid sau Roma și să ajungă până în semifinale la turneul la care nu reușește să triumfe dintre acestea două. În plus, Djokovic nu trebuie să ajungă în finală la Roma, acolo unde este campionul en-titre.
Dacă totuși va reuși să îndeplinească aceste condiții, Daniil Medvedev ar fi primul jucător din afara Big 4 (Federer, Nadal, Djokvoic, Murray) care obține această performanță de la Andy Roddick în ianuarie 2004. Pentru a pune această performanță în perspectivă, nu mai puțin de șapte jucători au reușit între 2000 și 2003 să ajungă pe locul de lider mondial, asta până au apărut titanii sportului alb care au început dominația în circuit, o dominație care rezistă și azi admirabil.
În ciuda oportunității de a scrie istorie după turneul de la Roma, Medvedev are de gând să îndeplinească obiective mult mai mici. Rusul a declarat că își dorește să câștige măcar un meci la toate turneele desfășurate pe zgură, obiectiv îndeplinit deja la turneul de la Madrid: "Bineînțeles, când vin la un turneu, principalul obiectiv este să-l câștig. Este mai greu pe zgură decât pe hard, așa că voi încerca să mă adaptez, însă știu că e o misiune dificilă", a declarat Daniil Medvedev.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51