Lindsay Davenport, în vârstă de 44 de ani, a vorbit de curând despre cel mai complet jucător din circuitul masculin de tenis, sportivul care are capacitatea de a-i pune serios la încercare pe cei mai titrați tenismeni din istorie, Roger Federer (20 de titluri majore, 39 de ani), Rafael Nadal (20 de titluri majore, 34 de ani) și Novak Djokovic (17 titluri majore, 33 de ani).

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Davenport este de părere că Dominic Thiem este pentru moment singurul jucător capabil să le pună probleme celor trei coloși din tenis. Austriacul a cucerit în premieră un titlu de Grand Slam anul trecut, la US Open, după o finală foarte disputată în compania lui Alexander Zverev. Davenport spune că Thiem ar trebui să fie în viitor concentrat pe a învinge pe unul dintre cei trei într-o finală de Grand Slam. În același timp, Davenport crede că Thiem va încheia sezonul competițional 2021 cu cele mai multe victorii.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27

Dominic Thiem, capabil să încheie supremația Federer – Nadal - Djokovic

La fel ca Dominic Thiem, Lindsay Davenport este și ea campioană la US Open, atât la simplu (1998), cât și la dublu (1997). Davenport a fost și lider mondial în clasamentul WTA, obiectiv pe care Thiem îl consideră de asemenea foarte important pentru cariera lui. Într-un interviu acordat recent pentru Tennis Channel, Davenport a declarat că Dominic Thiem trebuie mai întâi să-și demonstreze calitatea în fața lui Djokovic, Nadal și Federer în cadrul turneelor de Grand Slam.
"Mă gândesc mereu la maxim ce poate el obține, cred că acesta este următorul pas pentru el. În primul rând, a câștigat US Open, asta e incredibil. Poți vedea cu ochiul liber ce diferență a făcut acea victorie. E important de văzut ce se va întâmpla cu el în continuare, dacă va fi capabil să-i învingă pe Djokovic, Nadal, Federer într-un moment de maximă tensiune. Eu cred că se va întâmpla, e prea bun ca să nu se bucure de așa ceva. Victoria de la US Open a luat o mare presiune, însă acesta este pasul următor, e firesc, să-i învingă pe cei mai mari într-o finală de Grand Slam", a spus Davenport pentru Tennis Channel.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30