În urmă cu 12 luni, Daniil Medvedev era, de departe, cel mai în formă jucător de tenis, jucând finale consecutive la toate turneele la care a participat după Wimbledon, la Washington, Rogers Cup și Cincinnati. Rusul și-a continuat parcursul de vis și la US Open, reușind să îl ducă în set decisiv pe Rafael Nadal în finală, după o revenire impresionantă.
Gilles Cervara, antrenorul lui Medvedev, a vorbit pe larg despre spiritul competitiv care îl ajută enorm pe terenul de tenis pe elevul său. ”El iubește jocurile video. Joacă orice, cu plăcere. Îi place să câștige, indiferent ce ar juca. Dar chiar și atunci când joacă împotriva mea, ne luptăm aprig pentru victorie. Când ne jucăm pe un teren, de asemenea vrea să mă învingă, iar dacă, cumva, eu îl înving, atunci îmi dau seama că imediat devine important pentru el să jucăm din nou și să mă învingă. Asta este în interiorul lui și cred că este foarte, foarte important pentru un jucător de top. Fără asta, poate fi foarte dificil. Asta te salvează atunci când ai probleme”, a declarat Cervara pentru site-ul ATP.

Ce au în plus Federer, Nadal și Djokovic față de tinerii jucători

Roland-Garros
Madison Keys - Elena Rybakina - Roland-Garros
ACUM 35 MINUTE
La 24 de ani, Daniil Medvedev face parte din noua generație de jucători care încearcă să se afirme în ATP. Are deja două titluri Masters 1000 în palmares și două victorii în fața lui Novak Djokovic, însă nu în Grand Slam-uri.
Jucătorii de top ca Novak, Wawrinka, Federer și Nadal se cunosc mai bine, așa că pot menține cu mai multă ușurință nivelul de joc ridicat. Daniil învață să fac asta, dar cred că oprirea circuitului nu l-a ajutat, pentru că atinsese o formă bună pentru Indian Wells”, a mai spus Cervara.
Turneul de la US Open debutează pe 31 august și este transmis în direct pe canalele Eurosport.
Roland-Garros
Favoritele au căzut pe capete la Roland Garros! Premieră istorică la Grand Slam-ulm parizian
ACUM 2 ORE
Roland-Garros
David Goffin - Hubert Hurkacz - Roland-Garros
ACUM 2 ORE