Directorul executiv al WTA, Steve Simon, a declarat în cadrul unei conferințe telefonice cu jucătoarele din circuit că a recomandat în mod oficial retragerea punctelor din clasament la Wimbledon ca răspuns la interzicerea rușilor și bielorușilor de la All England Club anul acesta. Mai multe surse sugerează că și alte evenimente pe iarbă din Marea Britanie vor avea aceeași soartă.
Se așteaptă ca această decizie să fie confirmată în cursul acestei săptămâni, în cazul în care consiliul principal al WTA și consiliul jucătorilor aprobă decizia. Sursele din Marea Britanie sugerează că așa va fi. Sunt vremuri interesante în lumea tenisului și în special în tenisul britanic, care nu va primi cu ușurință această decizie. Rămâne de văzut dacă Wimbledon va suferi un boicot din cauza acestei decizii. Premiile în bani însă nu par să intre în discuție.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Simona Halep - Amanda Anisimova, LIVE BLOG sferturi Wimbledon (ora 15:30, Eurosport 2)
PESTE 27 MINUTE

Șeful WTA vrea ca punctele din clasament de la Wimbledon să fie retrase

Pe 20 aprilie, Wimbledon a anunțat că interzice jucătorilor ruși și bieloruși să concureze în acest an la All England Club. Potrivit oficialilor de la Wimbledon, decizia a fost luată în semn de protest față de războiul pornit de Rusia în Ucraina. Decizia a fost foarte criticată în întreaga lume, oamenii considerând că nu este decât o mișcare politică.
Conform actualului sistem de clasament, Grand Slam-urile au un maxim de 2000 de puncte. Din acest motiv, toți tenismenii vor să participe la turneele majore, pentru a putea câștiga cât mai multe puncte în ierarhie. Deși Grand Slam-ul englez (aparține de ITF) este independent față de circuitul WTA, forul feminin poate să sancționeze indirect All England Club.
Având în vedere că WTA oferă punctele în clasamentul mondial, aceștia ar putea pur și simplu să nu ia în considerare Wimbledon 2022 și punctajele aferente obținute de jucători. WTA este în permanent dialog cu ATP (Asociația masculină de tenis), astfel că o decizie concretă în privința sancțiunilor ar putea suferi schimbări înainte de anunțul oficial.
Wimbledon
Wilander, avertisment pentru Garin înaintea partidei cu Kyrgios: "Trebuie să fii pregătit"
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Sinner strânge rândurile după eliminarea de la Wimbledon: "Am multe de îmbunătățit"
ACUM 2 ORE