Iată programul transmisiunilor de joi:
Eurosport 2 & 2HD:
15:00: Garbine Muguruza v Magdalena Rybrikova
Australian Open
Simona Halep - Beatriz Haddad Maia, LIVE TEXT în turul 2 la Melbourne, de la 12.00 pe Eurosport 1
ACUM 16 MINUTE
Urmat de: Venus Williams v Johanna Konta
Turneul de la Wimbledon a ajuns în faza semifinalelor, iar astăzi fetele vor intra pe scenă pentru a decide cele două jucătoare care vor disputa finala.
Prima partidă are loc la ora 15:00 pe Eurosport 2 și Eurosport 2 HD și le pune față în față pe Garbine Muguruza și Magdalena Rybarikova. Finalistă în 2015 la Wimbledon, Muguruza pornește ca mare favorită în fața unei jucătoare care a ajuns pentru prima dată într-o semifinală de Mare Șlem, la a 36-a încercare. Spaniola a impresionat în victoriile sale în fața lui Angelique Kerber și Svetlana Kuznetsvova, regăsind parcă jocul care a propulsat-o la un moment dat pe locul 2 mondial. De partea cealaltă, Rybarikova pășește pe terenul central știind că nu are nimic de pierdut. Slovaca are o revenire fabuloasă după ce acum mai puțin de șase luni cariera îi era pusă sub semnul întrebării de o serie de accidentări. În cazul unei victorii, ea ar deveni cea mai slab-clasată finalistă – locul 87 – într-un turneu de Mare Șlem din 1978 încoace. Va fi al 20-lea meci pe iarbă din acest sezon pentru Rybarikova, ea pierzând doar unul până acum. Muguruza a învins-o pe slovacă în singura confruntare directă la un Mare Șlem între cele două – în 2013 la Australian Open. Cu toate acestea, Rybarikova a câștigat categoric singura lor partidă pe iarbă, la Birmingham în 2015. Alte două întâlniri directe au avut rezultate constrastante. Meciul este pe hârtie unul dezechilibrat, însă ce poveste remarcabilă s-ar putea scrie în cazul unei surprize...
Venind vorba de povești remarcabile, a doua semifinală feminină va avea loc între Venus Williams și Johanna Konta, fiecare dintre ele având în spate un fir narativ fermecător. La 37 de ani, Williams joacă un tenis de înaltă calitate și se bucură de fiecare moment petrecut pe teren. Au trecut 20 de ani de când tânăra Venus juca pentru prima dată la Wimbledon, iar în acest timp americanca a câștigat de cinci ori turneul, jucând alte trei finale. În cazul în care Williams va cuceri trofeul, va deveni cea mai în vârstă jucătoare care o face de 109 ani. De partea cealaltă, purtând speranțele întregii Marii Britanii pe umerii săi, Konta încearcă să devină prima britanică ce se impune la Wimbledon din 1977 încoace. Învingătoarea Simonei Halep în sferturile de finală va fi din nou susținută frenetic de public într-un meci care va pune față în față două jucătoare cu un stil similar de joc, agresiv și spectaculos. Williams și Konta s-au mai întâlnit de cinci ori în trecut, cea din urmă conducând meciurile directe cu 3-2. În acest an, Konta a câștigat în fața adversarei sale de azi pe hard, la Miami, dar a pierdut pe zgura de la Roma. Cele două nu au jucat niciodată pe iarbă una împotriva celeilalte.
Eurosport Player oferă iubitorilor tenisului ocazia să urmărească și alte partide desfășurate astăzi la Wimbledon – meciuri din turneele de dublu și de juniori, precum și între foști jucători de mare succes.
Australian Open
Darren Cahill nu-l menajează deloc pe Djokovic! Ce l-a deranjat cel mai mult pe australian
ACUM 3 ORE
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG / Cîrstea și Begu, primele românce care intră în arenă
ACUM 4 ORE