Scoși din ritmul obișnuit, jucătorii de tenis sunt extrem de expuși în izolare, mai ales că nimeni nu poate să anticipeze când se vor relua turneele. Inclusiv Nadal, un adevărat model din punct de vedere al alimentației și al disciplinei, a admis că a luat câteva kilograme în greutate.
Dincolo de lipsa de mișcare, Dokic vorbește și despre apariția depresiei, atunci când un sportiv obișnuit ani de zile cu un anumit mediu și un anumit program e scos din rutina sa. Jelena a fost nevoită să se retragă în 2014, după o accidentare, iar modul în care a gestionat următorii ani din viața sa a fost unul total greșit. Dokic ajunsese să cântărească 120 de kilograme și abia în 2019, după ce și-a regăsit echilbirul în alimentație și în viață, a revenit la greutatea obișnuită.
"Când ești un atlet profesionist, te afli într-o bulă care nu are foarte multă legătură cu realitatea. Totul este făcut pentru tine, de la mâncare și antrenament, până la călătorii și organizarea tuturor activităților. Ei bine, revenirea la viața normală este atât de diferită și grea. Pentru mine, când m-am retras atât de brusc din cauza unei accidentări grave, cu siguranță lucrurile au fost diferite față de cum mă așteptam. M-am trezit întrebându-mă: "Ce să fac în continuare? În ce am intrat?". Pur și simplu nu eram pregătit pentru asta. Și așa a început problema mea de greutat", a spus Dokic pentru sport.blic.rs.
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
ACUM O ORĂ
https://i.eurosport.com/2020/04/22/2809508.jpg
Jelena Dokic a revenit la greutatea ideală, după o muncă titanică
Dokic și-a ascuns mult timp problemele, dar ulterior a decis să pună pe hârtie o autobiografie intitulată "Unbreakable", care a devenit un adevărat best seller. Fosta jucătoare se bucură că a putut să îi ajute pe ceilalți să iasă din depresie, prin intermediul cărții, și încearcă acum să ofere sfaturi utile, astfel încât jucătorii de tenis să nu cadă pradă gândurilor negative.
"Am primit multe reacții pozitive, mi-au schimbat literalmente viața. A fost uimitor să văd câte persoane mi-au mulțumit. Și mi-am dat seama că deschiderea la propria poveste nu numai că m-a ajutat, ci a fost o sursă de inspirație și pentru alții", a mai spus Dokic.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Prima reacție a lui Diego Schwartzman, după ce a fost învins de un puști fără clasament în ATP
ACUM 5 ORE
Tenis
Antrenorul lui Daniil Medvedev a dezvăluit care este obiectivul rusului după succesul de la US Open
ACUM 6 ORE