Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a explicat Djokovic evoluția slabă din setul decisiv al finalei de la Belgrad! "Este îngrijorător"

Bianca Dumitru

Publicat 25/04/2022 la 11:52 GMT+3

Novak Djokovic a fost învins în finala turneului de la Belgrad de Andrey Rublev, în trei seturi. După meci, liderul ATP a comentat parcursul său în Open-ul Serbiei, spunând că nu s-a simțit foarte bine fizic.

Novak Djokovic of Serbia reacts while playing against Andrey Rublev of Russia during the Final match of the Serbia Open ATP 250 Tournament at Novak Tennis Centre on April 23

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a pierdut finala turneului de la Belgrad, fiind învins de Andrey Rublev în trei seturi, scor 2-6, 7-6 (4), 0-6, după două ore și 29 de minute de joc.
Deși a reușit să revină în setul 2 și să trimită meciul în decisiv, liderul ATP nu i-a luat niciun game rusului în ultima parte a duelului și a cedat în fața propriilor suporteri.
La finalul partidei, sârbul în vârstă de 34 de ani a comentat evoluția sa din finala Serbia Open, precizând că nu s-a simțit foarte bine fizic în setul 3, când a rămas fără energie.
picture

Rezumatul finalei de la Belgrad, Djokovic - Rublev

"Nu m-am simțit prea obosit până la sfârșitul setului doi. Game-ul de 5-4 a fost lung și atunci am început să nu mă simt grozav. Cred că am jucat bine în tie-break.
Am ieșit gata să lupt pentru un alt set, dar nu am reușit un joc foarte plăcut pentru suporteri, așa că îmi pare rău pentru această evoluție, mai ales că știam că oamenii vor să mă vadă luptând și încercând să obțin victoria. Nu a fost să fie de data asta.
Este un sport individual, când ceva eșuează, motorul nu poate funcționa. Este puțin îngrijorător, pot doar să presupun că este din cauza bolii care m-a lovit acum câteva săptămâni", a declarat Novak Djokovic.
Sârbul a recunoscut că nu se află în cea mai bună formă, dar a punctat că încearcă să se concentreze pe aspectele pozitive ale prestațiilor sale din ultima săptămână.
"Trebuie să mă concentreze pe aspectele pozitive ale jocului meu. Am disputat finala în fața publicului meu de acasă. A fost regretabil că în al treilea set am rămas fără benzină și nu am putut să mai lupt.
Aș fi putut pierde cu ușurință încă din primul meci, așa că, după patru lupte grele de trei seturi, tot ce pot spune este că sunt obosit. Mă bucur, cel puțin, că nu mi-a fost rău în primul meci, ca la Monte Carlo, ci în al patrulea. Lucrurile progresează încet, dar sigur
Felicitări lui Andrey pentru că a avut încă o săptămână grozavă. El este unul dintre cei mai buni jucători din lume dintr-un motiv", a adăugat liderul ATP.
Citește și:

DJOKOVIC, FĂRĂ TROFEU DIN NOIEMBRIE

2022 nu a fost deloc un an bun pentru Nole. Nu și-a putut apăra titlul la Australian Open, nefiind primit de organizatori pentru că nu s-a vaccinat, iar apoi a pierdut în turul 3 la Dubai și în meciul de debut la Monte Carlo.
La Belgrad, Nole s-a calificat în finală după ce a trecut pe rând, în ordine de compatrioții Laslo Djere și Miomir Kecmanovic, iar apoi de Karen Khakhanov. În fiecare dintre cele trei partide, liderul mondial a pierdut primul set și a întors apoi situația pe tabelă.
În noiembrie 2021, Nole a jucat finala la Turneul Campionilor, la Torino, dar a pierdut-o în fața neamțului Alexander Zverev, 2-1 la seturi. Tot din noiembrie 2021 datează și ultimul succes al sârbului în circuit, turneul Masters de la Paris, 2-1 în finală cu rusul Daniil Medvedev.
Anul trecut, Novak Djokovic avusese parte de un sezon de excepție. Marele campion sârb a cucerit titlurile de la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon și a disputat marea finală la US Open, acolo unde a cedat în trei seturi în fața lui Daniil Medvedev. A fost foarte aproape de Marele Șlem, dar în acest sezon forma i-a fost alterată de interdicția de a juca din cauza faptului că nu este vaccinat.
86 titluri are Djokivic în carieră, el pierzând 38 de alte finale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo