După ce a pierdut în primul meci la Monte Carlo în fața lui Davidovich-Fokina, Novak Djokovic a fost la un pas de o eliminare prematură și la turneul de casă de la Belgrad. Liderul mondial l-a întâlnit în turul doi (a avut un prim tur liber) pe compatriotul Laslo Djere (50 ATP), iar partida a fost una pe muchei de cuțit.
În fața unei atmosfere elecrizante făcută de fanii sârbi, Djokovic a intrat greu în meci și a pierdut primul set cu 6-2.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
În setul secund s-a mers cu serviciul până la 3-3, moment în care Djere a reușit break-ul, apropiindu-se la două game-uri de victorie. Djere a avut minge de 5-3, dar a Nole a recuperat incredibil și a izbutit rebreak-ul. Ulterior s-a ajuns în tie-break, nu înainte ca Djokovic să rateze 3 mingi de set, la 6-5.

Novak Djokovic, în sferturi la Belgrad, după un meci memorabil cu Laslo Djere

Acolo, meciul a căpătat accente dramatice. Djokovic și-a procurat alte două mingi de set (6-4), dar Djere a rezistat și a egalat. Outsider-ul nu a mai avut ce face la a 6-a minge de meci a lui Nole, care a câștigat tiebreak-ul cu 8-6 și a împins meciul în decisiv.
Nole a făcut break-ul în primul game al setului 3 și se părea că Djere a clacat, dar acesta a revenit imediat și apoi s-a mers cap la cap până în tie-break. Echilibrul a continuat până la 4-4, dar apoi Djokovic și-a atins nivelul maxim și s-a impus în final cu 7-4 în tie-break-ul din decisiv.
Așadar, Djokovic a obținut o victorie chinuită, după 3 ore și 25 de minute de joc, dar care ar putea reprezenta enorm pentru moralul sârbului. În runda următoare, Nole va da peste un alt compatriot, Miomir Kecmanovic, care a trecut în primele două tururi de Richard Gasquet și John Millman fără să piardă set.
Djokovic și Kecmanovic s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul ATP, anul trecut, tot la Belgrad. Atunci, Nole s-a impus clar, scor 6-1, 6-3, avansând în semifinale.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51