Novak Djokovic, numărul 1 mondial, s-a calificat la mare luptă în sferturile de finală ale turneului ATP 250 de la Belgrad, dotat cu premii totale de 534.555 de euro, după ce l-a învins pe compatriotul Laslo Djere (50 ATP), cu 2-6, 7-6 (6), 7-6 (4), la capătul unui meci thriller care a durat trei ore și 24 de minute de joc.
Djokovic, campion la Belgrad în două rânduri (2009, 2011), a fost adesea condus și chinuit de adversar, însă spiritul de luptător a ieșit până la urmă la suprafață. Liderul mondial a afirmat că deși este departe de cel mai bun nivel al său, este totuşi satisfăcut de felul în care a reuşit să reziste fizic: "Nu sunt nici măcar aproape de cel mai bun nivel al meu. Îmi lipsește și încrederea, dar nu este prima dată când se întâmplă așa, știu cum să mă descurc. Este o diferenţă pozitivă faţă de Monte Carlo, unde nu am fost în măsură să joc setul al treilea".
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35

Novak Djokovic, pus pe glume la Belgrad după ce s-a calificat în sferturile de finală

Djokovic a fost învins în primul său meci pe zgură din acest an, săptămâna trecută, în Principat, în faţa spaniolului Alejandro Davidovich Fokina, care a jucat apoi finala. Djokovic şi-a exprimat speranţa că va reuşi să îşi îmbunătăţească jocul pentru a fi în cea mai bună formă la Roland Garros: "Pentru zgură e nevoie de mai mult timp petrecut pe teren, la antrenamente şi meciuri. Sper că voi juca mai multe meciuri decât la Monte Carlo", a comentat el.
În sferturile de finală la Belgrad, Djokovic va înfrunta un alt sârb, pe Miomir Kecmanovic, care este într-o formă foarte bună şi a dispus miercuri de John Millman, cu 6-4, 7-6 (5). Kecmanovic a atins sferturile de finală, atât la Indian Wells, cât şi la Miami."Niciodată nu m-am simțit mai proaspăt. Sunt pregătit pentru un duel. Știu că adversarul vede asta, niciodată nu m-am simțit mai puternic", a spus el râzând. "În ultimele patru luni a înregistrat cele mai bune rezultate", a spus Djokovic despre Kecmanovic. "Este tânăr; are potențialul de a ajunge în vârf, îi doresc acest lucru, dar să mai aștepte puțin, cel puțin mâine".
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51