De MARIAN URSESCU
În fața unor tribune arhipline, Novak Djokovic a avut ceva emoții pentru calificarea în finala turneului de 250 de puncte de la Belgrad. Rusul Karen Khakhanov, numărul 26 ATP, a câștigat primul set în fața sârbului, 6-4.
Puternic susținut de compatrioții săi, Nole a revenit însă și a câștigat clar următoarele două seturi: 6-1, 6-2. Este prima finală pe care Djokovic o va juca în circuitul ATP după o pauză de cinci luni.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51
În noiembrie 2021, Nole a jucat finala la Turneul Campionilor, la Torino, dar a pierdut-o în fața neamțului Alexander Zverev, 1-2 la seturi. Tot din noiembrie 2021 datează și ultimul succes al sârbului în circuit, turneul Masters de la Paris, 2-1 în finală cu rusul Daniil Medvedev.

Mereu reveniri de la 0-1 la seturi

2022 nu a fost deloc un an bun pentru Nole. Nu și-a putut apăra titlul la Australian Open, nefiind primit de organizatori pentru că nu s-a vaccinat, iar apoi a pierdut în turul 3 la Dubai și în meciul de debut la Monte Carlo.
La Belgrad, Nole s-a calificat în finală după ce a trecut pe rând, în ordine de compatrioții Laslo Djere și Miomir Kecmanovic, iar apoi de Karen Khakhanov. În fiecare dintre cele trei partide, liderul mondial a pierdut primul set și a întors apoi situația pe tabelă.
În cealaltă semifinală, la Belgrad, se înfruntă italianul Fabio Fognini și rusul Andrey Rublev.
În 2021, Novak Djokovic avusese parte de un sezon de excepție. Marele campion sârb a cucerit titlurile de la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon și a disputat marea finală la US Open, acolo unde a cedat în trei seturi în fața lui Daniil Medvedev. A fost foarte aproape de Marele Slam.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43