Cea mai mică dintre surorile Williams, Serena, a câștigat partida cu Venus Williams din optimile turneului de categorie International de la Lexington și a obținut calificarea în sferturile de finală. Serena s-a impus la capătul unui meci maraton care a durat două ore și 21 de minute de meci, în fața surorii sale.
Serena Williams are acum 38 de ani, în timp ce Venus Williams tocmai a împlinit 40 de ani. Serena are 23 de titluri de Grand Slam numai la simplu – record în Era Open, iar Venus – șapte. Cele două s-au înfruntat pentru a 31-a oară într-un meci oficial, prima dată de la US Open 2018 încoace (Venus și Serena ar fi trebuit să se înfrunte și anul trecut, la Roma, dar Serena a abandonat înainte de startul meciului).

Serena vs. Venus Williams, un meci câștigat de sora mai mică

Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
26/01/2022 LA 08:20
Au trecut 22 de ani de la primul meci direct al surorilor Williams, consumat la începutul anului 1998, la Australian Open. Venus Williams s-a impus atunci, 7-6(4), 6-1, însă chiar dacă primele trei victorii în meciurile directe i-au revenit, balanța rivalității s-a schimbat mult de-a lungul anilor, devenindu-i clar favorabilă mezinei (18-12, Serena adjudecându-și cu 6-1, 6-2 ultimul meci jucat pe teren, la US Open, în 2018).
“Am pierdut câteva seturi strânse în ultima vreme, așa că mi-am spus că îmi doream cu adevărat să câștig acest meci și să încerc să mă concentrez pe ultimele game-uri. Sunt foarte relaxată. Faptul că nu am parte de spectatori în tribune face ca totul să fie mai ușor de controlat. M-am antrenat în locuri mai aglomerate decât acest teren”, a spus Serena Williams la finalul meciului.
Australian Open
Australian Open Live Blog | Berrettini - Nadal și Barty - Keys, primele semifinale
25/01/2022 LA 13:06
Australian Open
După 9 ani, Halep poate pierde statutul de "racheta numărul 1 a României". Cîrstea pune presiune
24/01/2022 LA 10:48