Patrick Mouratoglou a acceptat să o antreneze în perioada următoare pe Simona Halep. Francezul era antrenorul full-time al Serenei Williams, dar în urma unei discuții cu aamericanca a înțeles că aceasta nu are de gând să joace prea curând, astfel că drumul către începerea colaborării cu Simona a fost ușurat.
Chiar în ziua în care Help și Mouratoglou și-au oficializat parteneriatul, Serena Williams a făcut un anunț surprinzător, lăsând să se înțeleagă că ar putea reveni pe teren la Wimbledon. Multă lume s-a întrebat dacă nu cumva revenirea americancei atât de devreme l-ar pune pe Mouratoglou într-o postură delicată, aceea de a alege între Simona și Serena la un moment dat.
Citește și:
Roland Garros
WTA a prefațat debutul Simonei Halep la Roland Garros! Motivele pentru care Simo va excela în 2022
ACUM 2 ORE

Mouratoglou, surprins de anunțul Serenei Williams

Celebrul antrenor a făcut lumină în acest caz prin intermediul unui interviu acordat presei franceze, în care a explicat că discuția sa cu Serena a fost cât se poate de clară și nimic nu anunța o revenire atât de rapidă a acesteia.
"Nu vreau să vorbesc în numele ei. Am avut o discuție înainte să încep să lucrez cu Simona. Am întrebat-o dacă are planuri să joace din nou în viitorul apropiat, nu mi-a răspuns. Așa că i-am spus că vreau să lucrez și că, dacă va dori să jaoce, vom discuta din nou. De atunci, ea a anunțat pe rețelele de socializarecă vrea să joace Wimbledon, ceea ce m-a surprins, dar uneori este greu să descifrez limbajul Serenei, deși o cunosc de zece ani.", a declarat Mouratoglou pentru France TV Info.
Antrenorul Simonei Halep a mers și mai departe și a admis că momentul retragerii Serenei se apropie vertiginos, iar singurul lucru care întârzie acel moment este pasiunea enormă pe care americanca o are pentru tenis.
"Dacă Serena este aproape de retragere? Evident, va împlini 41 de ani în septembrie. Este mamă, are multe lucruri în viața ei. Este o femeie de afaceri desăvârșită, care tocmai a făcut o mare strângere de fonduri pentru a investi în tehnologie. Are deja destule de făcut pentru următoarea ei viață. Dar, în același timp, tenisul este viața ei. Îl joacă de la patru ani, este lucrul care i-a dat cele mai multe satisfacții și cred că îi este greu să se oprească. De aici aceste ezitări și este perfect de înțeles", a completat Mouratoglou.
Simona Halep este în plină recuperare după ultima accidentare, iar debutul său cu Mouratoglou în lojă va fi la turneul de la Madrid, acolo unde românca a cucerit 2 titluri în carieră. Ultimul meci disputat de Halep în circuit a fost la Indian Wells, acolo unde a pierdut în semifinale în fața actualului lider mondial, Iga Swiatek.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Roland Garros
Mouratoglou, fascinat de Simona Halep! Cum a descris-o + ce vrea să adauge la jocul româncei
ACUM 2 ORE
Roland Garros
Halep a defilat în primul tur la Roland Garros, după ce a ajuns în top! Statistica e elocventă
ACUM 6 ORE