Serena Williams a început excelent partida cu Shelby Rogers, adjudecându-și primul set în doar 25 de minute, cu un categoric 6-1. Pe mai departe însă, sportiva în vârstă de 38 de ani nu a mai reușit să conteze în jocurile pe retur, în ciuda faptului că adversara sa a stat cu frecvența primei mingi la doar 40% de-a lungul următoarelor două seturi.
Aspectul partidei s-a schimbat însă radical în doar câteva minute. Serena nu a reușit să mai câștige mai mult de două puncte în game-urile de retur în actul doi, iar Shelby Rogers a taxat-o prompt în momentul în care Williams a servit pentru rămânerea în set: și-a procurat primele sale mingi de break, convertind-o pe a treia.
Căderea din jocul Serenei a continuat și în setul decisiv, Rogers având minge de 2-0 pe serviciul americancei. Chiar dacă Williams a reușit să scape din această situație dificilă, Rogers a continuat să defileze pe lansare. În aceste condiții, americancele au avansat apăsat spre tie-break, unde Shelby Rogers a recuperat inspirat de la 3-1 pentru Serena, impunându-se cu 7-5.
Australian Open
Krejcikova/Siniakkova - Kudermetove/Mertens - Australian Open
ACUM 21 MINUTE
Victoria cu 1-6, 6-4, 7-6(5) în fața Serenei Williams (9 WTA) a fost a treia a carierei în fața unei sportive din Top 10 pentru Rogers, după succesul din 2017 în fața Simonei Halep, de la Australian Open și cel din 2014, de la Montreal, în fața lui Eugenie Bouchard.
A fost important pentru mine să intru pe teren cu gândul că pot să câștig meciul și știind că sunt în siguranță în game-urile pe propriul serviciu. Am încercat să am controlul asupra acelor aspecte pe care le puteam controla - adică serviciul meu.
Shelby Rogers
  • Shelby Rogers este o fostă jucătoare de Top 50, a cărei cădere în clasament a fost provocată de o accidentare la genunchi. Americanca în vârstă de 27 de ani a ratat mare parte din sezoanele 2018 și 2019, iar anul trecut ajunsese să își piardă complet locul în clasament, din cauza pauzei forțate.
  • Semifinalele Top Seed Open: Shelby Rogers - Jil Teichmann și Jennifer Brady - Cori Gauff.

Declarația prin care Serena a surprins: "Prima și ultima dată când spun asta"

Serena Williams a fost extrem de onestă când a fost vorba despre obiectivele sale la Top Seed Open.
"Este prima și ultima dată în cariera mea când spun asta. Nu sunt aici ca să câștig titlul. Singurul meu obiectiv la acest turneu este să obțin un pic din foarte necesarul ritm de competiție. Dacă de-a lungul acestui proces obțin și câteva victorii, va fi excelent", a declarat Serena la începutul săptămânii.
Cuvintele sale au surprins pe multă lume, iar americanca a demonstrat, mai apoi, în duelul cu sora sa din turul secund, că este dispusă și la Lexington să lupte cu toate armele, meciul cu Venus fiind unul dur: 140 de minute pentru un succes cu 3-6, 6-3, 6-4.
Totuși, acesta a fost doar al treilea turneu disputat de Serena Williams în ultimele 11 luni, după înfrângerea din finala de la US Open. Ea a mai jucat doar la Auckland, în start de 2020 - unde a câștigat primul său titlu după naștere, apoi la Australian Open - unde a fost învinsă în turul trei, Lexington fiind turneul revenirii sale. Ce-i drept, mezina WIlliams a mai jucat două partide de simplu și în Fed Cup, pentru Statele Unite, contra Letoniei.
Australian Open
Danilina/Haddad-Maia - Aoyama/Shibahara - Australian Open
ACUM O ORĂ
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG SEMIFINALE | Toată Australia pune presiune pe Ashleigh Barty
ACUM 8 ORE