Câștigătoare a 23 de titluri de Mare Șlem, Serena a stat departe de competițiile demonstrative organizate în ultimele luni și va reveni pe teren la Lexington, Kentucky. În Statele Unite tenisul va avea o serie de foc de turnee, chiar dacă situația crizei provocate de coronavirus este în continuare dificilă. Top Seed Open va avea la start ultimele două câștigătoare americane ale US Open-ului, Sloane Stephens fiind și ea confirmată pentru ediția din acest an. Apoi, întrecerea de la Cincinnati a fost mutată la New York, înainte de startyl US Open-ului.

Ce resurse mai are Serena?

Serena Williams a debutat în forță în 2020, cu un titlu câștigat la Auckland, acesta fiind primul trofeu obținut de americancă după naștere. În ciuda acestei mari infuzii cu încredere, la Australian Open Serena nu a trecut de turul trei, fiind învinsă de chinezoaica Qiang Wang. Americanca a evoluat mai apoi în Fed Cup, contra Letoniei, fiind învinsă într-un meci maraton de Sevastova.
Australian Open
Simona Halep a aflat ce loc va ocupa în clasamentul WTA după încheierea Australian Open 2022
IERI LA 13:53
https://i.eurosport.com/2020/02/09/2771918.jpg
Aflată pe locul 9 în clasamentul mondial în momentul înghețării clasamentului, la jumătatea lunii martie, Serena Williams a fost considerată una dintre marile perdante ale pandemiei, voci autorizate din tenis afirmând că americanca va avea probleme să revină la o formă bună de joc. Aceleași voci au spus că anularea Wimbledonului i-a anulat sportivei de 38 de ani una dintre ultimele șanse la egalarea recordului de 24 de titluri de Grand Slam al lui Margaret Court. Serena a declarat însă că pauza competițională a ajutat-o să își recapete prospețimea, fiind convinsă că poate ataca un nou titlu de Mare Șlem.

Serena merge la US Open!

Spre deosebire de Simona Halep, Novak Djokovic sau Rafael Nadal, care fie și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu deplasarea până la New York pentru turneul de Mare Șlem programat să înceapă pe 31 august, fie au păstrat tăcerea, evitând să dea un răspuns ferm legat de participarea lor la US Open, Serena Williams va fi prezentă la Flushing Meadows.

Cum a lăsat-o Serena pe Simona Halep să o aștepte 8 minute înainte de finala de la Wimbledon

„Abia aştept să ajung la New York. Simt că Federaţia Americană de Tenis (USTA) va face o treabă foarte bună, se va asigura că toată lumea e bine. Va fi palpitant. La ora startului, vor fi cinci luni de când am jucat tenis ultima dată, va fi o nebunie! Nu mă înţelegeţi greşit, o să-mi lipsească fanii, atmosfera de la New York, oamenii care mă sprinjineau, dar abia aştept să joc, a spus Serena.
Australian Open
Simona Halep a anunțat la ce turnee joacă în următoarele 3 luni: "Vreau acolo înaine să mă las"
27/01/2022 LA 07:36
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
26/01/2022 LA 18:22