Serena Williams a fost învinsă de Ajla Tomljanovic în turul 3 de la US Open, în ceea ce a fost foarte probabil ultimul meci din cariera fabuloasă a americancei. Momentele de după partidă au avut o încărcătură emoțională deosebită, iar discursul sportivei face înconjurul presei internaționale.
La conferința de presă de la final, Serena a continuat să facă declarații extrem de interesante, iar una dintre ele atrage atenția în mod deosebit. Întrebată care a fost momentul de maximă mândrie din cariera sa, americanca a oferit un răspuns oarecum surprinzător, spunând că titlul câștigat la Roland Garros în 2015 a fost cel mai dulce succes pentru ea.
"Roland Garros 2015. Asta e amintirea pe care o iau cu mine, practic am murit la acel turneu. Cumva am câștigat, a fost o nebunie", a spus Serena la conferința de presă.
Tenis
Un fost colaborator al Serenei Williams aruncă "bomba": "De asta nu am reacționat la retragerea ei"
15/09/2022 LA 10:29
Serena era numărul 1 mondial la vremea respectivă și venea după două titluri de Grand Slam câștigate: US Open 2014 și Australian Open 2015. Probabil că dificultatea cu care s-a impus în acel an la Paris a făcut-o pe Serena să fie atât de mândră de acel succes. Din cele 7 meciuri jucate la acel turneu, 5 au fost câștigate în decisiv, în 4 dintre ele Serena fiind nevoită să revină de la 0-1 la seturi. Marea campioană din SUA se impunea în finală contra cehoaicei Lucie Safarova (6-3, 6-7, 6-2) și câștiga pentru a 3-a oară în carieră titlul la Roland Garros (era al 20-lea titlu de Grand Slam cucerit). Atunci, Serena a devenit a 3-a femeie din istorie care deține cel puțin 3 trofee la cele 4 turnee de Grand Slam, după Margaret Court și Steffi Graf.
Citește și:

Serena Williams nu-și imaginează viitorul în afara tenisului

Vorbind despre planurile sale de viitor, Serena a dezvăluit că se va dedica mai mult familiei, dar a subliniat că nu se vede complet în afara tenisului, deși nu știe în ce mod va sta aproape de sportul pe care l-a dominat copios în ultimii 20 de ani.
"Mâine mă voi odihni cu siguranță, iar ceea ce voi face în continuare este să petrec mult timp cu fiica mea. Sunt o mamă foarte bună, am fost cu ea aproape în fiecare zi din viața ei, cu câteva mici excepții. Cariera mea a fost foarte grea pentru ea. Să pot petrece timp cu ea departe de toate acestea va fi grozav, vom putea face lucruri pe care nu am avut niciodată ocazia să le facem. Am o viitor luminos în fața mea. De asemenea, am un anumit avantaj, pentru că pandemia a trecut, dar mi-a arătat cum ar fi viața noastră dacă nu am juca tenis. Apoi m-am accidentat anul trecut, ceea ce a fost literalmente încă un an liber. Din nou, mi-am dat seama cum ar fi zi de zi fără a fi nevoie să mă ridic și să merg la sală.
Tenisul a fost o parte fundamentală a vieții mele, nu îmi pot imagina să nu fiu implicată în acest sport. Nu știu încă cum o voi face. Mi-a oferit oportunități incredibile, ceva ce s-a întâmplat și altor oameni. Înseamnă foarte mult pentru mine și în viața mea, și am avut momente uimitoare, așa că nu văd un viitor fără tenis. Care va fi rolul meu habar n-am, dar cred că voi fi implicată cumva", a conchis Serena Williams.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/09/03/3445179.jpg
Tenis
Ion Țiriac a intervenit peste un reporter care a spus că Serena Williams e cea mai mare campioană
11/09/2022 LA 18:40
US Open
Lovitură pentru organizatorii de la US Open! Cât costă acum biletele, după ce Rafa & Serena au ieșit
07/09/2022 LA 23:20