Venus s-a retras atunci chiar înaintea partidei din semifinale, acuzând o tendinită, la o zi după ce rusoaica Elena Dementieva declarase că Richard Williams va decide care dintre surori va câștiga. Serena a avut astfel drum liber către finala cu belgianca Kim Clijsters.
La finală, circa 16.000 de fani au avut o reacție ostilă față de Serena, dar și față de Venus și Richard, când au luat loc în tribune. Deși Serena a câștigat finala, după ce a pierdut primul set, nu a avut dispoziția necesară pentru a-și celebra victoria.
"Îmi amintesc că am jucat acel meci infam la Indian Wells. A fost unul dur pentru mine. A fost atât de greu. Nu voi uita niciodată cum am condus mașină plângând. Am ajuns la o benzinărie, nu a fost nicio sărbătoare, eu doar plângeam și plângeam", a rememorat Serena, acum în vârstă de 40 ani, într-un interviu care a prefațat lansarea unui film despre tatăl ei, intitulat 'King Richard' (Regele Richard).
Tenis
Iga Swiatek, depășită doar de Serena Williams într-un top select! Armele secrete ale polonezei
04/11/2022 LA 12:43
Serena nu a revenit anul următor să-și apere titlul la Indian Wells și a boicotat turneul până în 2015.
"Chiar și după 14 ani mai târziu a fost foarte traumatizant. Vorbiți despre stresul post-traumatic și anxietatea mentală. Eu îmi amintesc că stăteam în baie și mă gândeam: 'Stai, nu mă întorc acolo. Nu cred că ar trebui să fac asta. Dacă ei încep să huiduie din nou?' Mi-a fost foarte greu", a adăugat Serena, cu care are 23 de titluri de Grand Slam în palmares.
Sursa: AGERPRES
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Simona Halep, ironizată de soțul Serenei Williams în scandalul de dopaj! Cum a râs de româncă
21/10/2022 LA 18:25
Tenis
Serena Williams, despre motivele pentru care a decis să se retragă: "Trebuia doar să mă opresc"
28/09/2022 LA 11:02