Tenis

Serena Williams, detronată în topul celor mai bine plătite sportive! Recordul stabilit de noul lider

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Serena Williams, detronată în topul celor mai bine plătite sportive

Credit imagine: Getty Images

DeCosmin Cioboata
22/05/2020 la 17:32

Naomi Osaka (22 de ani) a devenit cel mai bine plătită sportivă din lume, detronând-o pe Serena Williams, rivala japonezei din circuitul WTA.

Potrivit Forbes, Osaka a încasat 37,4 milioane de dolari în ultimul an, cu 1,4 milioane mai mult decât Serena. Sportiva de 22 de ani a ajuns la acest prag impresionant grație premiilor și contractelor de sponsorizare spectaculoase pe care le-a încheiat în ultima vreme.

Serena Williams s-a bucurat de distincția respectivă în ultimii 4 ani, încasând sume cuprinse între 18 și 29 de milioane de dolari. Câștigătoare a 23 de Grand Slam-uri, americanca a adunat, de-a lungul carierei, aproximativ 300 de milioane de dolari numai din activități de endorsment.

Tenis

Simona Halep a plecat astăzi spre Praga. Ce a declarat sportiva noastră pe aeroport

ACUM 5 ORE

În același timp, Osaka a bifat și un record absolut, devenind sportiva care încasează cea mai mare sumă de bani într-un singur an, depășind-o pe Maria Sharapova - 29,7 de milioane de dolari, în 2015.

Deși este lider în sportul feminin, jucătoarea din Japonia ocupă abia locul 29 în ierarhia globală (masculin + feminin) la capitolul sumelor încasate. Serena Williams, a doua cel mai bine plătită sportivă, se află pe locul 33 în topul respectiv.

Osaka, dublă câștigătoare de Grand Slam

La numai 22 de ani, Osaka se poate lăuda deja cu două titluri de Grand Slam câștigate: la US Open 2018 și la Australian Open 2019. După succesul de la Melbourne, japoneza a urcat pe primul loc în ierarhia WTA, însă a încheiat anul pe poziția a 3-a.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Tenis

NEWS ALERT | Simona Halep, OUT de la US Open? "În acest moment, aleg să nu merg!"

ACUM 7 ORE
Tenis

Jucătorii depistați cu COVID-19, descalificați la US Open! Organizatorii anunță pedepse "grele"

ACUM 10 ORE
Subiecte asemănătoare
Tenis
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol