Potrivit Forbes, Osaka a încasat 37,4 milioane de dolari în ultimul an, cu 1,4 milioane mai mult decât Serena. Sportiva de 22 de ani a ajuns la acest prag impresionant grație premiilor și contractelor de sponsorizare spectaculoase pe care le-a încheiat în ultima vreme.
Serena Williams s-a bucurat de distincția respectivă în ultimii 4 ani, încasând sume cuprinse între 18 și 29 de milioane de dolari. Câștigătoare a 23 de Grand Slam-uri, americanca a adunat, de-a lungul carierei, aproximativ 300 de milioane de dolari numai din activități de endorsment.
În același timp, Osaka a bifat și un record absolut, devenind sportiva care încasează cea mai mare sumă de bani într-un singur an, depășind-o pe Maria Sharapova - 29,7 de milioane de dolari, în 2015.
Tenis
Simona Halep, lovitură marcă înregistrată la Australian Open! Alize Cornet, simplă spectatoare
ACUM 21 MINUTE
Deși este lider în sportul feminin, jucătoarea din Japonia ocupă abia locul 29 în ierarhia globală (masculin + feminin) la capitolul sumelor încasate. Serena Williams, a doua cel mai bine plătită sportivă, se află pe locul 33 în topul respectiv.

Osaka, dublă câștigătoare de Grand Slam

La numai 22 de ani, Osaka se poate lăuda deja cu două titluri de Grand Slam câștigate: la US Open 2018 și la Australian Open 2019. După succesul de la Melbourne, japoneza a urcat pe primul loc în ierarhia WTA, însă a încheiat anul pe poziția a 3-a.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul meciului dintre Daniele Collins și Elise Mertens
ACUM 23 MINUTE
Tenis
Simona Halep, defensivă excelentă în meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open 2022
ACUM 31 MINUTE