În ultimele zile s-au iscat câteva discuții aprinse cu privire la turneul de Grand Slam de la US Open. Organizatorii competiției majore de la Flushing Meadows vor să organizeze turneul, dar doar cu anumite condiții stricte. Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, este de părere că organizarea US Open Tennis Championships în 2020 este "imposibilă".
"Poate că nu ar trebui să vorbesc despre asta, dar... ar trebui să dormim în hotelurile din apropierea aeroportului și să fim testați de 2-3 ori pe săptămână. Am avea dreptul să fim însoțiți de o singură persoană. Este pur și simplu imposibil. Trebuie să ai alături de tine antrenori, preparatori fizici, fizioterapeuți. Totul mi se pare atât de complicat. Înțeleg toate aceste măsuri, da, pentru că sunt multe probleme financiare la mijloc, însă nu are sens organizarea acestui eveniment în astfel de condiții", a spus Nole.

Simona Halep, pe aceaași lungime de undă cu Novak Djokovic

Tenis
Un fost colaborator al Serenei Williams aruncă "bomba": "De asta nu am reacționat la retragerea ei"
15/09/2022 LA 10:29
Simona Halep a dezvăluit că nu este convinsă că va participa în acest sezon la US Open, considerând protocolul stabilit pentru reluarea turneelor oficiale greu de aplicat: “Cu siguranță că am dubii mari să particip în astfel de condiții. Nu doar pentru că ne aflăm într-o pandemie, ci și din cauza riscului pe care l-ar presupune călătoria, carantina și schimbările care pot apărea în timpul unui turneu. Nu ar fi deloc o tranziție deloc ușoară pentru corpul nostru. Știu că organizatorii și sponsorii vor ca turneele să se joace și că mulți jucători traversează perioade dificile, dar este o decizie personală pe care trebuie să o luăm. Este important să înțelegem faptul că fiecare are nevoi diferite și că suntem nevoiți să luăm decizia optimă pentru sănătatea și cariera noastră”, a spus Simona Halep pentru New York Times.

Serena Williams, dornică să joace la US Open

Spre deosebire de Simona Halep și Novak Djokovic, Serena Williams vrea să joace la Flushing Meadows. Cea mai titrată jucătoare de tenis din Era Open este conștientă de faptul că timpul nu este de partea ei, iar șansele de a o egala pe Margaret Court în privința titlurilor de Grand Slam sunt limitate. Antrenorul Serenei, Patrick Mouratoglou, a declarat că eleva lui este hotărâtă să meargă la New York pentru a concura.
Cred că Serena vrea să joace la US Open, 100% își dorește să fie acolo și să concureze, însă nu-mi dau seama cum ar putea ea merge la New York cu doar o persoană. Nu mi-o pot imagina trei săptămâni fără să o vadă pe fiica ei, dar poate o va antrena Olympia în tot acel timp. Adică singura variantă este că s-ar descurca mai bine decât am făcut-o eu în finalele de Grand Slam – Patrick Mouratoglou

Adria Tennis Cup din 13 iunie la Eurosport

Tenis
Ion Țiriac a intervenit peste un reporter care a spus că Serena Williams e cea mai mare campioană
11/09/2022 LA 18:40
US Open
Lovitură pentru organizatorii de la US Open! Cât costă acum biletele, după ce Rafa & Serena au ieșit
07/09/2022 LA 23:20