Articol scris de Timeea Franțescu
Aflată la a 20-a apariție la Wimbledon, Serena va debuta la ediția de anul acesta cu un meci contra jucătoarei din Belarus, Aliaksandra Sasnovick. Neînfrântă până acum în niciun meci inaugural de la Wimbledon, având 19 victorii din tot atâtea partide, americanca se teme, totuși, de orice adversară va întâlni, indiferent de etapa competiției.
"Cred că tabloul feminin este unul foarte puternic, indiferent cu cine ai juca. Chiar trebuie să dai tot ce poți. Nu mai există meciuri în care ai victoria asigurată. E nevoie să te concentrezi și să ai un joc bun.
Australian Open
Djokovic și-a aflat adversarul din primul tur de la Australian Open 2022! Cu cine joacă româncele
12/01/2022 LA 12:49
Indiferent de orice, cred că toate vor juca foarte bine. Nu cotează cu cine joci, trebuie să fii pregătit. Toată lumea este aici și a muncit mult pentru a ajunge în acest loc ", a spus Serena, citată de site-ul oficial al WTA.
Din cauza amânării turneului de la Roland Garros, jucătorii nu au avut foarte mult timp la dispoziție să se pregătească pentru Wimbledon, astfel că sportivii vor veni cu o pregătire precară înaintea marelui turneu, spre deosebire de anii anteriori.
Nu este, însă, cazul Serenei, care obișnuia să vină și în trecut pe iarba londoneză, fără multe alte meciuri jucate pe această suprafață. Cu toate acestea,simte că turneul va fi unul special, date fiind condițiile cauzate de pandemie în sezonul anterior, când jucătorii nu au participat la competițiile de pe iarbă.
"E puțin diferit să joci pe iarbă acum. În general, la Wimbledon totul e diferit, însă, acum este ceva cu totul special ", a declarat aceasta.
Serena Williams- parcurs facil către un nou titlu la Wimbledon
Teoretic, parcursul Serenei pentru cel de-al șaptelea titlul al carierei de la All England Club este unul dificil. Fostul lider mondial a demonstrat atât că poate învinge orice jucătoare întâlnește, cât și că poate fi eliminată surprinzător de o adversară ce pare accesibilă.
În primul tur o va întâlni pe Aliaksandra Sasnovich, iar o victorie împotriva acesteia ar duce-o pe sportivă către un duel contra învingătoarei dintre Bermarda Pera și Nao Hibino. Cu un parcurs bun aici, americanca ar putea reedita finalele din 2016 și 2018, având din nou posibilitatea de a se confrunta cu Angelique Kerber. Șansele să avem parte de un asemenea meci sunt destul de mari, ținând cont de faptul că sportiva din Germania a avut un sezon bun pe iarbă până acum, cucerind titlul de la Bad Homburg.

Serena spune "pas" Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Serena a confirmat că nu va fi prezentă la Jocurile Olimpice de anul acesta, ratând astfel șansa de a participa la a cincea ediție din carieră.
"Nu sunt pe lista participanților la Olimpiadă", a
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie-11 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Tiley a anunțat că Nadal va juca la Australian Open, chiar dacă acum are COVID. Situația lui Nole
22/12/2021 LA 09:44
Australian Open
Karolina Pliskova, finalista de la Wimbledon, nu va putea fi prezentă la Australian Open
16/12/2021 LA 08:06