Kuznetsova și Serena s-au întâlnit în premieră în 2004, pe zgura de la Roma, când sportiva din Statele Unite s-a impus în două seturi (7-5, 6-0). Au urmat alte 13 confruntări, dintre care 9 au fost câștigate de Serena. Rusoaica a obținut numai 3 succese: la Stuttgart (2007), Miami (2016) și, cea mai importantă, în sferturile de la Roland Garros 2009, turneu pe care l-a câștigat.
Kuznetsova mai are în palmares un titlu de campioană obținut la US Open 2004, când a reușit s-o învingă în finală pe conaționala sa, Elena Dementieva.

Kuznetsova: "La primul meu meci cu Serena ar fi trebuit să port scutec"

Tenis
Are Serena Williams o urmașă în WTA? "Vom vedea de ce e în stare tânăra Emma Răducanu"
ACUM O ORĂ
Rusoaica a vorbit live, pe Instagram, despre primul său meci contra Serenei Williams, jucătoarea cu cele mai multe titluri (23) de Grand Slam câștigate în istoria tenisului:
În general, Serena Williams câștigă meciul înainte să intre pe teren. Este vorba despre presiunea psihologică pe care o emană. Reușește să-și ascundă emoțiile în timpul meciului, de aceea cred că este o actriță foarte bună. O admir foarte mult. Îmi amintesc când am jucat pentru prima oară împotriva ei. Ar fi trebuit să port scutec. Din punctul meu de vedere, Serena este cea mai bună sportivă. Are un fizic impresionant și se mișcă excelent. Acum suntem prietene. S-a supărat puțin pe mine după ce am învins-o la Miami, dar ne-am împăcat după un timp. | Svetlana Kuznetsova
Kuznetsova și Serena s-au întâlnit ultima oară în 2016, la Wimbledon. Americanca a câștigat cu 2-0 (7-5, 6-0), același scor înregistrat și în prima loc confruntare, în urmă cu 16 ani.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Tenis
Emma Răducanu, veste neașteptată! A anunțat despărțirea de antrenorul Andrew Richardson
ACUM 4 ORE
Tenis
Emma Răducanu, apariție de senzație alături de ducesa Kate Middleton, chiar pe terenul de tenis
ACUM 7 ORE