”Abia aștept să mă întorc la New York și să joc. Simt că federația americană va face o treabă grozavă și se va asigura că totul merge bine și că toată lumea este în siguranță”, a afirmat Williams într-un mesaj video.
Anunțul ei reprezintă vești bune pentru US Open, un Grand Slam care nu va atrage în acest an și care se va disputa fără spectatori, dar cu măsuri extraordinare luate din cauza pandemiei de coronavirus. Simona Halep a anunțat deja că nu va participa.
”Cu siguranță îmi va fi dor de fani, să nu mă înțelegeți greșit. Să aud mulțimea din New York cum scandează...o să-mi fie dor de asta, ei m-au ajutat să trec prin meciurile dificile”, a precizat Williams, cea care oucpă locul 9 mondial la 38 de ani.
Tenis
Wilander, uluit de Rafa Nadal: "Tactic, e perfect!"
ACUM 20 MINUTE

Când are loc US Open

Zilele trecute, organizatorii de la US Open au transmis, pentru ESPN, că "merg înainte și că vor găzdui competiția în condițiile anunțate inițial". Pentru a continua acest demers îndrăzneț, organizatorii de la US Open au solicitat acordul din partea statului New York și a reprezentanților sistemului de sănătate. Conform regulilor stabilite de americani, jucătorii vor fi obligați să ajungă la turneu cu 2 săptămâni înainte și să stea în carantină.
Miercuri, organizatorii au primit undă verde din partea guvernatorului statului New York pentru a demara toate pregătirile în vederea desfășurării turneului de la Flushing Meadows. Andrew Cuomo a transmis că întrecerea de la New York se va desfășura în Queens, fără fani, de pe 31 august până pe 13 septembrie:“USTA (Federația Americană de Tenis) va adopta măsuri de precauție extraordinare pentru a-i proteja pe jucători și pe cei din staff. Vor face teste, vor face curățenie mult mai mult decât o făceau deja și vom avea vestiare adiționale”.
Între timp, au fost anunțate datele oficiale și pentru ediția din 2020 a Roland Garros, turneu transmis de asemenea de Eurosport.

Simona Halep nu merge la US Open

Simona Halep a decis deja ce program va avea în 2020 și se pregătește de zor pentru competițiile programate în toamnă.
Cea mai bună tenismenă a României a luat decizia de a nu mai juca în afara Europei în acest sezon competițional, dat peste cap de pandemia de coronavirus încă din luna martie. Campioana din 2019 de la Wimbledon a reluat pregătirile și a dezvăluit, pentru Pro TV, că in 2020 va juca doar în Europa, eliminând din start Statele Unite ale Americii și China, acolo unde pandemia a luat naștere.
Astfel, ocupanta locului 2 în clasamentul WTA nu va fi prezentă la ediția din acest an a US Open-ului, în cazul în care Grand Slam-ul american se va disputa. Pe lângă US Open, Simona Halep va spune pas și turneelor de la Washington, Cincinnati, precum și celor programate în Asia. Prin urmare, sportiva noastră va participa doar până la începutul lunii octombrie.
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2834889.jpg
Australian Open
Berrettini - Nadal - Australian Open
ACUM 44 MINUTE