Iga Swiatek sau Martina Trevisan vor juca în semifinale la Roland Garros, după ce ambele au produs câte o surpriză uriașă astăzi, în meciurile din optimi. Poloneza Swiatek a învins-o fără drept de apel pe Simona Halep, scor 6-1/6-2 după numai o oră și 9 minute de joc. Jucătoarea de numai 19 ani a făcut un joc perfect, având nu mai puțin de 30 de lovituri direct câștigătoare, lucru care a surprins-o și pe ea, conform declarațiilor de la finalul partidei.
Martina Trevisan a produs și ea o mare surpriză, învingând-o în 2 seturi pe olandeza Kiki Bertens. Italianca a avut un debut perfect de meci și s-a desprins repede la 5-1, servind pentru set. Brusc, batava și-a ridicat nivelul și s-a apropiat la 5-4, dar Trevisan a reușit un nou break și și-a adjudecat prima manșă cu 6-4.
Setul secund a început în aceeași notă de dominare a italiencei, care a condus cu 3-0, profitând și de greșelile tot mai frecvente ale olandezei. Bertens a revenit din nou și a egalat la 3, dar apoi Trevisan a trecut din nou în avantaj și a servit pentru meci la 5-3. Olandeza a făcut break-ul, dar apoi a cedat din nou pe propriul serviciu și a pierdut confruntarea după un dublu 6-4.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
ACUM 13 MINUTE

Iga Swiatek-Martina Trevisan, primul sfert de finală la Roland Garros 2020

Ambele jucătoare și-au atins deja cea mai bună performanță a carierei la un turneu de Grand Slam, iar accederea în semifinale va fi un bonus pentru oricare dintre ele. Swiatek mai ajunsese în optimi și anul trecut la Roland Garros, dar și în acest an la Australian Open. În schimb, venită din calificări, Martina Trevisan reușește o performanță extraordinară, ajungând să lupte pentru un loc în careul de ași la chiar prima ei participare pe tabloul principal de la Paris.
Cele 2 jucătoare vor fi pentru a 3-a oară față în față, scorul întâlnirilor directe fiind egal, 1-1. Trevisan s-a impus în 2016, la Warsovia, pe zgură (6-2/2-6/6-2), dar atunci Swiatek avea doar 16 ani. Anul trecut, poloneza a învins-o pe italiancă în calificările turneului pe iarbă de la Birmingham.
Evident, tinerețea și mai ales evoluția entuziasmantă de la Roland Garros de până acum (nu a pierdut set și a cedat doar 16 game-uri) o fac pe Iga Swiatek mare favorită la calificarea în semifinale, dar tenacitatea și deplasarea pe teren a Martinei Trevisan pot să conducă la o surpriză.
Tenisul de la Roland Garros continuă în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport Player.
Australian Open
Granollers/Zeballos - Andujar/Martinez - Australian Open
ACUM 18 MINUTE