Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev continuă seria victoriilor! Rusul, campion la Masters-ul de la Shanghai

Irina Aldea

Actualizat 13/10/2019 la 13:49 GMT+3

Daniil Medvedev este noul campion de la turneul de 1000 de puncte de la Shanghai! Rusul s-a impus în minimul de seturi în finala competiției asiatice.

Daniil Medvedev

Credit imagine: Getty Images

Daniil Medvedev traversează o formă excelentă în circuitul mondial masculin și confirmă acest lucru cu fiecare ocazie pe care o întâlnește. Medvedev, în vârstă de 23 de ani, l-a învins în finala turneului pe Alexander Zverev, locul 6 ATP, scor 6-4, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 14 minute de joc. Pentru rus, acesta este al doilea titlu consecutiv cucerit, după cel de la St. Petersburg, și al patrulea al anului (Sofia, Cincinnati, St. Petersburg, Shanghai).
La Shanghai, Medvedev a trecut în drumul lui spre trofeu de Cameron Norrie, Vasek Pospisil, Fabio Fognini, Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev. Rusul a jucat fantastic și în această săptămână și nu a cedat niciun set în fața unor jucători foarte periculoși, capabili să producă surprize uriașe ei înșiși. Pentru Medvedev, victoria din finală cu Zverev a fost primul lui succes în fața germanului. Anterior, Zverev se impusese în fața lui Medvedev de patru ori, rusul reușind să-i ia un singur set în toate întâlnirile disputate în circuit.

NextGen, primele semne de vigoare

Dacă până acum existau tot mai multe semne de întrebare în privința jucătorilor care vin din urmă, de acum lucrurile par din ce în ce mai clare, mai ales în privința lui Daniil Medvedev, Alexander Zverev sau Stefanos Tsitsipas. De altfel, aceasta a fost prima finală de turneu Masters 1000 în care s-au duelat jucători sub 24 de ani de când Novak Djokovic (22 de ani) l-a învins pe Gael Monfils (23 de ani) în finala din 2009 de la Paris.
Turneul de la Washington a fost cu adevărat important pentru Medvedev. Rusul a reușit să înțeleagă atunci că este capabil să joace un tenis fantastic. De la acea competiție, jucătorul din Rusia a câștigat 29 de meciuri din 32 disputate. În acest an, Medvedev a câștigat 59 de meciuri și a pierdut doar 17 partide. În același timp, Medvedev, care s-a impus la Sofia, Cincinnati, St. Petersburg și Shanghai anul acesta, i-a egalat la numărul de titluri cucerite în 2019 pe Nadal (Roma, Roland Garros, Montreal și US Open), Djokovic (Australian Open, Madrid, Wimbledon și Tokyo) și pe Thiem (Indian Wells, Barcelona, Kitzbuhel și Beijing). Federer și Alex De Minaur au câte trei trofee cucerite anul acesta.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo