Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic s-a calificat în optimile de finală la Shanghai după ce l-a învins pe Shapovalov

Irina Aldea

Publicat 09/10/2019 la 15:57 GMT+3

Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, s-a calificat în optimile de finală ale turneului Masters de la Shanghai. Sârbul, câștigător anul acesta la Australian Open și Wimbledon, este campionul en-titre la competiția organizată în China.

Novak Djokovic à Shanghaï en 2019

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, locul 1 ATP, s-a calificat în optimile de finală la Shanghai după ce l-a învins pe Denis Shapovalov, locul 36 ATP, scor 6-3, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 11 minute de joc. Marele campion sârb îl va întâlni în continuare la competiția din China pe John Isner, cap de serie numărul 16.Americanul în vârstă de 34 de ani a trecut în turul doi de Lucas Pouille, iar în runda inaugurală l-a învins pe australianul Alex De Minaur. Ambele partide au fost câștigate în minimul de seturi.
Nole a început campania de apărare a titlului de la Shanghai cu dreptul. La întâlnirile directe cu Shapovalov, Djokovic conduce acum cu 3-0. Sârbul a fost întrecut de Shapovalov doar la capitolele ași și duble greșeli în meciul de la Shanghai. În rest, sârbul și-a continuat marșul triumfător de la Tokyo, acolo unde în finală l-a învins pe australianul John Millman, scor 6-3, 6-2, pentru a-și trece în cont al zecelea titlu la o competiție la care evoluează în premieră. La turneul din Japonia, Djokovic nu a cedat niciun set pe tot parcursul turneului.

Novak Djokovic continuă lupta pentru locul 1 ATP

Nole își dorește să încheie sezonul competițional pe primul loc în clasamentul ATP. Sârbul se află în această cursă cu rivalul Rafael Nadal, care lipsește săptămâna aceasta de la Shanghai. În acest moment, diferența dintre cei doi jucători este de 1140 de puncte. În prezent, Rafael Nadal conduce clasamentul titlurilor Masters, cu 35 de succese, pe locul doi fiind Novak Djokovic, cu 33 de titluri, iar pe locul trei este Roger Federer, cu 28 astfel de reușite.
Djokovic a cucerit anul trecut pentru a patra oară turneul de la Shanghai (2018, 2015, 2013, 2012), devenind astfel jucătorul cu cele mai multe trofee cucerite la competiția asiatică, depășindu-l pe Andy Murray. La ediția din 2018, Novak Djokovic l-a învins pe Borna Coric în finală, scor 6-3, 6-4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo