La inițiativa lui Aleksandr Kafelnikov, tată lui Yevgeny, câștigător a două titluri de Grand Slam, tatăl Mariei, Yuri, a îndrumat-o pe aceasta spre tenis la doar patru ani.
În 1993, la 6 ani, "Masha" a ajuns la Academia din Moscova, deținută de Martina Navratilova, iar un an mai târziu, încurajat de antrenori, tatăl Sharapovei a mers cu aceasta în Florida, pentru ca fetița să beneficieze de cele mai bune condiții de pregătire.
Sosind în SUA cu doar 700 de dolari, Sharapova a întâmpinat mari dificultăți, mai ales că nu a reușit să se integreze. Dar a strâns din dinți, deși s-a simțit foarte singură, dorința de a progresa în tenis fiind mai mare decât orice.
Australian Open
Novak Djokovic va juca, aproape sigur, la Australian Open! Numele sârbului, pe lista participanților
ACUM 11 MINUTE
"M-am simțit îngrozitor de singură. Mi-a lipsit enorm mama. Pentru a mă vedea, tata trebuia să muncească enorm, astfel încât să își termine treaba mai repede și să poată ajunge acasă înainte ca eu să adorm", a rememorat Sharapova.
Nici adolescența nu a fost mai ușoară, în condițiile în care mulți o considerau o "paria", având în vedere originile sale. Rusoaica a trebuit să facă față insultelor și, deși din punct de vedere mental se simțea foarte jos, rezultatele au început să apară. La 13 ani a câștigat Eddie Herr International, competiție destinată fetelor sub 16 ani.
"Mereu am fost insultată de către ceilalți și am primit un tratament diferit, deși nu făceam altceva decât să îmi urmez visul cu entuziasm. Dar aceste lucruri, deși m-au durut, m-au învățat să am grijă de mine. Nu m-am gândit niciodată să abandonez tenisul pentru că știam de mică un lucru: acesta era visul meu", a mai spus Sharapova.
Un adevărat copil minune, Sharapova a intrat cu adevărat în lumina reflectoarelor în 2004. La doar 17 ani, rusoaica a reușit să câștige Wimbledonul. Ulterior, a mai câștigat alte 4 Grand Slamuri, unul la Australian Open și US Open și două la Roland Garros. La 17 ani s-a impus și la Turneul Campioanelor, pentru ca un an mai târziu să urce pe primul loc în clasamentul WTA.
Tenis
Teng Biao, un cunoscut disident chinez, anunț îngrijorător despre Peng Shuai, la CNN
ACUM 3 ORE
Tenis
Emma Răducanu, revelația anului 2021 în tenisul feminin
ACUM 16 ORE