"Masha" a fost una dintre jucătoarele de tenis care a înregistrat, de-a lungul carierei, cele mai mari câștiguri din sportul alb. Câștigătoare a 5 Grand Slamuri, ultimul la Roland Garros 2014, după o finală epică împotriva Simonei Halep, rusoaica a adunat 38,8 milioane de dolari din tenis. Ea a intrat în topul celor mai bine plătite sportive din lume în 12 din ultimii 13 ani, dar nu datorită premiilor obținute, ci al imaginii pe care și-a creat-o.
Chiar dacă e a treia sportivă din istorie ca sume obținute din premiile la turnee (e depășită doar de surorile Williams), Sharapova reprezintă un brand. Care va funcționa la fel de bine și după retragere, mai ales că Maria va avea mult mai mult timp să își îndrepte atenția în această direcție.

Slideshow

Cariera Mariei Sharapova

5 imagini

Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
ACUM 27 MINUTE
Potrivit foxbusiness.com, Maria Sharapova a câștigat în 2019 "doar" 1 milion de dolari din tenis, în timp ce afacerile personale i-au adus câștiguri de peste 6 milioane de dolari.
În total, potrivit Forbes, Sharapova are o avere de aproape 200 de milioane dolari, de 6 ori mai mare decât premiile obținute din tenis. Ea are contracte de publicitate cu Nike, Porsche, Evian sau Head, care vor continua mai mult ca sigur și după retragere.
Dintre businessurile de succes ale Sharapovei, cele mai mari creșteri le-a înregistrat brandul "Sugarpova", bomboanele comercializate de rusoaică devenind extrem e populare pe toate meridianele. În această afacere, "Masha" a investit $500.000, iar acum, potrivit Fox Business brandul valorează peste 20 de milioane de dolari.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Emma Răducanu, peste Naomi Osaka? Estimările experților privind ascensiunea campioanei de la US Open
ACUM 3 ORE
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
ACUM 4 ORE