Momente greu de privit la Shenzhen, acolo unde Bianca a simţit o durere foarte puternică, încercând să ajungă la o minge a Pliskovei. Canadianca abia a putut să păşească în drumul spre banca de odihnă, iar mimica feţei trăda durere. După ce a primit îngrijiri, Andreescu a sperat că poate continua, montându-i-se un bandaj uriaş în jurul genunchiului. Însă, în cele din urmă, a luat decizia să abandoneze, pentru a nu risca o accidentare pe termen lung.
La 3-2 pentru Pliskova, Andreescu a cerut un on court coaching. "Am simţit că a trosnit ceva şi simt în continuare. Nu pot să îndoi genunchiul", i-a spus Bianca lui Sylvain Bruneau, care i-a transmis că nu are niciun sens să forţeze. Cel mai probabil, Andreescu are o problemă la menisc, iar continuarea partidei ar fi însemnat un risc enorm. Ea a continuat chiar şi în aceste condiţii, dar după ce sportiva din Cehia a luat primul set, scor 6-3, canadianca a renunţat.
Ea va fi înlocuită pentru ultimul meci din grupă de Sofia Kenin, a doua rezervă. Prima rezervă, Kiki Bertens, deja evoluează în grupa roşie, după accidentarea lui Naomi Osaka.
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12

Turneul Campioanelor: Halep - Pliskova, duel decisiv

După victoria în minimum de seturi contra Simonei Halep, Svitolina e deja calificată. Abandonul Biancăi îi oferă ucrainencei şi prima poziţie în grupă, independent de ce se va întâmpla în ultimele partide.
În schimb, cu câte o victorie fiecare, Halep şi Pliskova vor lupta în meci direct pentru a obţine biletele pentru semifinale. Confruntarea dintre cele două va avea loc vineri.

Clasamentul grupei violet

1. Elina Svitolina - 2 puncte (4-0)
2. Karolina Pliskova - 1 punct (2-2)
3. Simona Halep - 1 punct (2-3)
4. Bianca Andreescu 0 puncte (1-2)
US Open
O frază i-a schimbat întreaga carieră finalistei de la US Open, Leylah Fernandez
10/09/2021 LA 06:57
US Open
"Star absolut!". Britanicii se înclină în fața noii "regine", Emma Răducanu. Reacții uimitoare
10/09/2021 LA 06:21