Din vara lui 2018, Bianca Andreescu nu mai pieduse două partide la rând, însă în primul meci de la Turneul Campioanelor a experimentat din nou această "serie" negativă.
În consecință, sportiva din Canada a fost extrem de afectată de înfrângere, lucru pe care nu l-a ascuns la conferința de presă de după partidă. În general dezinvoltă și extrem de prietenoasă cu jurnaliștii, Bianca a petrecut de această dată puțin peste un minut și jumătate la conferința de presă. Diferența de stare dintre conferința de dinaintea partidei cu Simona Halep și cea de după confruntare a fost una uriașă.
https://i.eurosport.com/2019/10/29/2705847.jpg
US Open
Emma Răducanu le-a transmis românilor, prin bunica sa, un mesaj impresionant
IERI LA 12:43

Turneul Campioanelor | Bianca Andreescu, accidentată

La starea Biancăi a contribuit, pe lângă înfrângerea dureroasă (a avut în setul secund minge de meci) și durerea avută la spate. După setul secund, Andreescu a cerut în două rânduri intervenția fizioterapeutului și nu a părut că se poate ridica la nivelul din primele două manșe. Întrebată dacă accidentarea e atât de serioasă încât să îi pună în pericol prezența la următoarele partidei, Bianca a spus sec: "Nu știu, vom vedea!".
Nu sunt prea multe de spus. A fost un meci bun. Ea a luptat foarte bine. Nu mi-am luat șansele în setul al doilea, sunt dezamăgită. Iar spatele mă doare al naibii de tare. Ea a început să pună mai multe mingi în teren, iar în setul al treilea, deși nu vreau să dau vina pe spate, am simțit că nu mai am aceeași forță. Dar am luptat bine cu ceea ce am avut. Sunt mândră de asta, totuși dezamăgită. La început am executat bine planul. Serviciul, returul au fost bune. Nu m-am simțit intimidată intrând în teren. Am privit-o ca pe un model, așa că să pot juca împotriva ei a fost interesant. Sper să am ocazia să-mi iau revanșa chiar la acest turneu | Bianca Andreescu

Programul Turneului Campioanelor

Marți, grupa roșie
Ashleigh Barty - Kiki Bertens (12:30)
Petra Kvitova - Belinda Bencic (nu înainte de ora 14:00)
Miercuri, grupa violet
Simona Halep - Elina Svitolina (12:30)
Bianca Andreescu - Karolina Pliskova (nu înainte de ora 14:00)
Joi, grupa roșie
Kiki Bertens - Belinda Bencic
Ashleigh Barty - Petra Kvitova
Vineri, grupa violet
Bianca Andreescu - Elina Svitolina
Simona Halep - Karolina Pliskova
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12
US Open
"Le-am zis de atunci <Tăceți naibii din gură>!". Navratilova îi ia apărarea Emmei Răducanu
13/09/2021 LA 08:28