În contextul în care Kiki Bertens - prima rezervă la Shenzhen - a primit o şansă să evolueze, după accidentarea lui Naomi Osaka, mulţi iubitori ai tenisului s-au întrebat cât de pregătită mental este o sportivă, în măsura în care ştie că şansele să joace sunt, totuşi, mici.
Olandeza s-a descurcat de minune în grupa roşie, învingând-o pe Ashleigh Barty, la doar câteva ore după ce organizatorii au anunţat-o că va trebui să intre pe teren. Ca atare, jurnaliştii de la WTA au realizat imediat un material cu Sofia Kenin, a doua rezervă de la Turneul Campioanelor.

Cum se simte o rezervă la Turneul Campioanelor

Shiseido WTA Finals
"Îmi iau avion privat, care e problema?". Bencic, supărată că presa bate monedă pe sumele câștigate
06/11/2019 LA 09:38
Sportiva de 20 de ani, ocupanta locului 12 în ierarhia WTA, a explicat că din multe puncte de vedere se simte ca într-o vacanţă. Totuşi, misiunea e ingrată, pentru că trebuie să rămână conectată la competiţie, în condiţiile în care poate primi o şansă. Multe fete sunt la capătul puterilor, după un sezon epuizant, aşa că deseori se întâmplă ca rezervele să fie nevoite să joace. Cu toate acestea, extrem de fair-play, Kenin a explicat că nu şi-ar dori să ajungă să evolueze, pentru că asta ar însemna o accidentare a unei colege.
"Rolul meu aici este să fiu pregătită. Fac tot ce pot pentru a rămâne pregătită. Mă relaxez. Vom vedea dacă voi intra în turneu, însă dacă nu se va întâmpla asta, mă voi relaxa şi atât. Este ca o mică vacanţă. Dar, sigur, trebuie să fii gata mereu să joci. Să fii rezervă nu e foarte spectaculos. Trebuie să fii pregătită, dar, cumva, să te comporţi ca şi cum nu vei juca. Dar trebuie să fii gata în cazul în care trebuie să o faci. Sigur că trebuie să îţi doreşti să nu joci şi nu le doresc răul fetelor calificate. Vom vedea ce se va întâmpla", a spus Kenin pentru WTA.
Probabilitatea ca Sofia Kenin să prindă un joc la Turneul Campioanelor nu e deloc mică, în contextul în care Bianca Andreescu s-a accidentat la spate în disputa cu Halep. De altfel, sportiva din Canada a admis că a făcut foarte mult tratament pentru a putea fi azi pe teren, contra Karolinei Pliskova. Chiar şi aşa, nimeni nu ştie cum va reacţiona organismul ei în condiţii de efort, aşa că Kenin trebuie să rămână în block start.
Kenin a avut un an impresionant pentru vârsta sa şi cu siguranţă, dacă nu ar fi existat performanţele fantastice ale Biancăi Andreescu, s-ar fi vorbit mult mai mult despre sportiva cu reşedinţa în Florida. Aceasta a câştigat trei titluri WTA, la Hobart impunându-se fără a pierde vreun set.
La turneele de Grand Slam, însă, Kenin nu a impresionat, reuşind doar o optime la Roland Garros.
Shiseido WTA Finals
Darren Cahill a explicat discursul dur la adresa Simonei Halep din timpul meciului cu Pliskova
05/11/2019 LA 08:31
Shiseido WTA Finals
Prima reacție a lui Barty după ce a câștigat Turneul Campioanelor și cel mai mare premiu din istorie
03/11/2019 LA 13:45