Accidentarea sportivei din Japonia a adus-o în luptă la Shenzhen pe Kiki Bertens, rezerva de lux care tocmai a jucat finala la Turneul de Elită de la Zhuhai (unde a pierdut la Sabalenka). Semifinalistă anul trecut la Turneul Campioanelor, la chiar prima participare, sportiva olandeză nu are șanse foarte mari să treacă de grupe. Asta pentru că are nevoie, în teorie, de două victorii. Ea nu va "moșteni" succesul sportivei nipone, iar principalul criteriu de departajare la număr egal de victorii va fi reprezentat de meciurile jucate. Cum Bertens va avea doar două partide disputate, ea nu va putea trece mai departe cu un singur succes.
Acest lucru le oferă șanse în plus lui Kvitova și Bencic, într-o grupă în care Barty și Osaka erau marile favorite la primele două locuri. De altfel, cele două jucătoare erau văzute de bookmakeri și cu cele mai mari șanse la victoria finală.

Cum afectează retragerea lui Osaka șansele Simonei Halep la Turneul Campioanelor

Tenis
Simona Halep, alături de Djokovic, Swiatek și Kyrgios la evenimentul anului 2022! Anunțul momentul
30/09/2022 LA 12:25
Simona Halep s-a impus în primul meci de la Shenzhen, cu Bianca Andreescu și are șanse să se califice în semifinale încă după partida de mâine, cu Elina Svitolina. Un succes contra ucrainencei, dublat de o victorie a lui Andreescu împotriva Karolinei Pliskova nu doar că ar însemna calificarea româncei, dar și asigurarea primului loc în grupă.
În acest context, locul întâi capătă o importanță majoră, în condițiile în care câștigătoarea grupei violet va evita, cel mai probabil, o confruntare cu Barty (numărul unu mondial la final de 2019, independent de ce se întâmplă la Shenzhen), în penultimul act.
De notat că o eventuală confruntare cu Petra Kvitova ar fi ideală pentru Halep din punct de vedere al istoriei întâlnirilor directe. Cele două s-au confruntat până acum de 5 ori, cehoaica impunându-se o singură dată (tocmai în 2014). În cele 4 dispute pe hard, Simo s-a impus de fiecare dată.

Programul Turneului Campioanelor

Marți, grupa roșie
Ashleigh Barty - Kiki Bertens (12:30)
Petra Kvitova - Belinda Bencic (nu înainte de ora 14:00)
Miercuri, grupa violet
Simona Halep - Elina Svitolina (12:30)
Bianca Andreescu - Karolina Pliskova (nu înainte de ora 14:00)
Joi, grupa roșie
Kiki Bertens - Belinda Bencic
Ashleigh Barty - Petra Kvitova
Vineri, grupa violet
Bianca Andreescu - Elina Svitolina
Simona Halep - Karolina Pliskova
Tenis
Simona Halep revine pe teren în 2022! Marele anunț al fostului lider mondial: "E o onoare!"
29/09/2022 LA 11:02
Tenis
Patrick Mouratoglou, mesaj emoționant de ziua Simonei Halep! Ce a postat antrenorul
28/09/2022 LA 07:46