După ce în confruntarea cu Bianca Andreescu intervenţiile lui Cahill au fost decisive, campioana noastră a apelat din nou la on court coaching, contra Svitolinei.
Halep a revenit perfect în prima manşă, după ce pierduse primele trei gameuri. La 3-3, Simo a ratat o minge de break pe care şi-o construise perfect, pentru ca apoi ucraineanca să îşi facă serviciul. Uşor dezamăgită, constănţeanca a apelat la Cahill, iar australianul a identificat din nou cu acurateţe ce trebuie îndreptat.
Sfatul principal a fost să o joace pe adversară pe forehand, iar statistica i-a dat dreptate lui Cahill: în primele 6 gameuri, Svitolina a făcut nu mai puţin de 10 erori neforţate cu lovitura de dreapta.
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit cine e sportiva sa preferată! Ce i s-a părut cel mai greu la AustralianOpen
ACUM 5 ORE
"Ai jucat prea mult pe reverul ei, iar ea absoarbe foarte bine presiunea. Când ai jucat pe forehandul ei, ai forţat-o să greşească. Intră mai mult în teren când îţi oferă mingi înalte. Ai făcut o treabă foarte bună, ai revenit în set", i-a spus Cahill, înainte de a o întreba în ce stare este. "Joci bine, serviciul funcţionează, cum te simţi?", a întrebat-o australianul. "Sunt bine", a replicat Simo.
În continuare, Cahill a sfătuit-o să aibă ceva mai multă răbdare şi să nu caute punctele decisive cu orice preţ.
"Nu o poţi învinge dacă te duci peste ea, construieşte-ţi punctele, variază jocul, asta o pune în dificultate. Nu îi da cadenţă. Totul e în regulă, ai revenit foarte bine în set. Ai ratat câteva puncte în gameul ăsta, dar totul e în regulă. Fii pozitivă!", i-a mai spus tehnicianul australian.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 9 ORE
Australian Open
Mesajul impresionant al Simonei Halep, la plecarea din Australia
IERI LA 06:24