Campioana noastră a avut o partidă extrem de grea contra ucrainencei, care e motivată să îşi apere titlul cucerit anul trecut, când competiţia avea loc la Singapore. Svitolina a fost în multe momente un zid, însă Simo a riscat în multe momente prea mult, dorind să încheie prea repede punctul.
Chiar şi aşa, sportiva noastră păstrează şanse reale de calificare, disputa cu Pliskova, de vineri, fiind decisivă pentru stabilirea locului secund din grupă (Svitolina va termina pe locul 1, independent de rezultatele ultimelor partide).
La conferinţa de presă, Halep a dezvăluit că suprafaţa i-a pus probleme în confruntarea cu Svitolina, aceasta fiind prea lentă şi avantajând-o pe Elina, care are un stil bazat aproape exclusiv pe defensivă.
Roland Garros
EXCLUSIV | Simona Halep, uimită de Schunk la Roland Garros! "Era tot timpul acolo unde loveam!"
ACUM 10 ORE
"Suntem toate obosite după un an lung. Trebuie să faci o muncă în plus pentru a încheia punctele pe această suprafaţă. Dar asta este, nu vreau să mă plâng foarte mult de acest aspect. Totuşi, am simțit că nu pot încheia punctele. Chiar dacă ataci și lovești puternic, nu ai câștig de cauză. Cred că astăzi am lovit bine, dar nu suficient. De aceea nu puteam termina puncte. Am fost frustrată din această cauză, ținând cont și de faptul că nu m-am antrenat prea mult. Dar ea a jucat bine azi. Nu a ratat nimic. Cred că îi place să joace aici. Este o suprafață pe stilul ei", a spus Halep în conferinţa de presă.

Turneul Campioanelor | Simona Halep, fericită că nu are probleme medicale

Un lucru pozitiv pentru Simo, după disputa de azi, e că nu a simţit nicio problemă din punct de vedere medical. Ea a venit la Shenzhen fără meciuri în picioare, după accidentarea care a ţinut-o departe de teren în ultima perioadă.
"Sunt foarte fericită că spatele meu este în regulă. Pot lupta până la final fără durere. În opinia mea, a fost un meci bun pentru ambele. Azi ea a fost mai bună. De aceea a câștigat. Pot spune că nu sunt foarte dezamăgită. Mi-am făcut jocul, dar nu m-a ajutat suficient să mă apropii de victorie", a mai spus Simona.

Clasamentul grupei violet

1. Elina Svitolina - 2 puncte (4-0)
2. Karolina Pliskova - 1 punct (2-2)
3. Simona Halep - 1 punct (2-3)
4. Bianca Andreescu 0 puncte (1-2)

Au mai rămas de jucat

Joi, grupa roșie
Kiki Bertens - Belinda Bencic
Ashleigh Barty - Petra Kvitova
Vineri, grupa violet
Bianca Andreescu/Sofia Kenin - Elina Svitolina
Simona Halep - Karolina Pliskova
Roland Garros
Mesajul lui Mouratoglou după prima victorie a Simonei Halep la Roland Garros! "Un meci special"
ACUM 11 ORE
Roland Garros
Spectatori de 5 stele la meciul lui Halep din turul 1 la Roland Garros! Cine a urmărit-o pe Simona
ACUM 12 ORE