WTA a anunțat în această dimineață că Naomi Osaka s-a retras de la Turneul Campioanelor din cauza unor probleme serioase la umăr. Osaka începuse cu o victorie în primul meci, 7-6, 4-6, 6-4 cu Petra Kvitova, jucătoare aflată pe locul 6 WTA.
Naomi Osaka va fi înlocuită cu Kiki Bertens, prima variantă de înlocuire din grupa roșie.
Sunt dezamăgită că trebuie să ma retrag de la turneu. A fost până acum un eveniment grozav la Shenzen și unul dintre cele mai mari ale WTA din acest an. Nu acesta este modul în care îmi doream să închei turneul sau sezon. Abia aștept să mă vindec și sper să mă întorc la Shenzen anul viitor.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | S-au terminat toate meciurile din turul 3! Cum arată tablourile optimilor
ACUM 17 ORE
Naomi Osaka încheie astfel sezonul cu o serie de 11 victorii consecutive, reușind să câștige turneele Toray Pan Pacific Open și China Open.

Bertens îi ia locul lui Osaka

Semifinalistă la Turneul Campioanelor anul trecut, numărul 10 mondial, Kiki Bertens, are acum oportunitatea de a avansa în semifinale din grupa roșie. Ea începe cu 0 puncte și va juca doar împotriva lui Ashleigh Barty și Belinda Bencic.
Bertens are o misiune extrem de dificilă pentru a se califica. Conform regulamentului, departajarea se face în caz de egalitate de puncte în funcție de numărul de victorii, urmat apoi de criteriul meciurilor jucate. Astfel, Bertens ar fi dezavantajată dacă ar termina la egalitate cu altă jucătoare.
Roland Garros
Pliskova, ironie "pe față" pentru Osaka, după ce nipona a zis că nu e motivată să joace la Wimbledon
26/05/2022 LA 10:19
Roland Garros
Naomi Osaka nu știe dacă merge la Wimbledon, după eliminarea în turul 1 la Roland Garros: "E haos"
23/05/2022 LA 13:20