La începutul anului, Barty era pe locul 15 în lume și, după cum singură a dezvăluit de curând, spera să intre în rândul celor mai bune 10 din clasamentul WTA. Ce a urmat e o poveste superbă: australianca s-a impus la Roland Garros, apoi la Birmingham, ajungând pe primul loc în lume. Finalul de stagiune a fost la fel de impresionant, câștigând Turneul Campioanelor pentru cel mai mare premiu din istoria tenisului: 4,4 milioane de dolari.
Barty a devenit prima jucătoare din Australia din ultimii 43 de ani care să câștige Turneul Campioanelor. Ultima care a reușit o astfel de performanță a fost Evonne Goolagong Cawley (1976). Ca atare, sportiva de la Antipozi nu putea fi mai fericită, mai ales că adversara din ultimul act, Svitolina, o învinsese în toate cele 5 întâlniri directe de până acum.
"A fost un an remarcabil. Astăzi am intrat pe teren cu un singur gând: să lupt până la final. Nu aș fi putut să fiu mai mândră de mine, după acest sezon fantastic", a spus Barty, pentru ca apoi să vorbească de disputa din finală, cu Svitolina: "Suprafața e una foarte lentă, așa că a trebuit să profit de fiecare șansă care mi s-a ivit. Am forțat, pentru a încheia mai repede punctele, pentru că ea e redutabilă în schimburile lungi. Sunt mândră de ce am reușit, vreau să le mulțumesc și celor din echipa mea. Am muncit incredibil și acum ne bucurăm pe deplin de un an de excepție".
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
IERI LA 13:47
Barty e a cincea jucătoare din istorie care câștigă Turneul Campioanelor la debutul în competiție. Anterior, Serena Williams, Maria Sharapova, Petra Kvitova și Dominika Cibulkova câștigaseră turneul la prima participare.
Australian Open
Anunţul făcut de Osaka, după ce a fost eliminată de eleva lui Cahill, deşi a avut 2 mingi de meci
IERI LA 11:57
Australian Open
"Ucigaşa de giganţi". Ce scriu australienii de Anisimova, eleva lui Cahill, care a trecut de Osaka
IERI LA 10:57