Deși tehnicianul va reveni oficial în echipa Simonei abia în ianuarie 2020, acesta a ținut să fie aproape de sportiva noastră și la Turneul Campioanelor. Intervențiile sale au fost mereu calme și au vizat miezul problemelor, însă vineri, exasperat de atitudinea româncei, Cahill s-a lansat într-o adevărată tiradă.
Atitudinea lui Darren a stârnit un val de discuții în contradictoriu pe rețelele de socializare, unii considerând că antrenorul a fost prea dur în intervenția sa. Alții, dimpotrivă, au fost de părere că tehnicianul, un fin psiholog, a avut această atitudine tocmai pentru a o "trezi" pe Halep, ceea ce s-a și întâmplat. Cert e că subiectul a ajuns să fie dezbătut inclusiv în presa de la Antipozi.
"Darren Cahill o dărămâ pe Simona Halep într-un atac uluitor!", scriu cei de la 7news.com.au, care vorbesc apoi de discuțiile stârnite în jurul on court coachingului: "Unul dintre cei mai respectați antrenori din tenis, australianul Darren Cahill, a fost aspru criticat pe rețelele sociale după ce a numit-o pe Simona o rușine, în meciul cu Pliskova, de vineri. La doar câteva minute distanță după ce îi spusese Simonei că este mândru de ea, pentru că a revenit în meci, Cahill a revenit pe teren și a criticat-o dur".
Australian Open
Simona Halep și-a aflat adversara din turul secund de la Australian Open! Românca, mare favorită
ACUM 29 MINUTE

Intervenția lui Cahill în Halep - Pliskova

După ce Halep a revenit, lăsând în urmă bagelul primit în primul set, se părea că românca se va califica în semifinalele Turneului Campioanelor. Ea a făcut break încă de la începutul decisivului, conducând cu 2-0, dar a pierdut 5 gameuri la rând. Chemat la on court coaching, Cahill a avut un discurs extrem de acid la adresa atitudinii româncei.
"În ultimele trei game-uri ai fost o rușine absolută pe teren. Acordă-ți o șansă și revino-ți. Asta depinde de tine. Revizuiește-ți atitudinea și o să câștigi meciul. Am încredere totală. Cum o să te definești ca atlet și ca un competitor. Nici nu este vorba de rezultat acum", i-a transmis Darren Cahill sportivei noastre.
Australian Open
Simona Halep, interviu exclusiv despre obiectivul său la Australian Open! "Presiunea e diferită"
ACUM O ORĂ
Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
ACUM 4 ORE