În ultimul an, după "explozia" sportivei din Canada, mulți au vorbit despre impactul pe care Simo l-a avut în dezvoltarea jucătoarei care a câștigat US Open. Povestea e cunoscută: acum trei ani, în drum spre un eveniment organizat în Rogers Cup, Halep și Andreescu au fost repartizate de organizatori în aceeași mașină. Simona era idolul Andreei și a fost surprinsă să vadă cât de bine vorbește aceasta română. Bianca a rugat-o pe româncă să o ajute cu un sfat, iar sportiva din Constanța nu a stat pe gânduri. O văzuse deja pe Anreescu jucând și i-a spus să renunțe la turneele de junioare pentru că are toate datele pentru a juca în circuitul WTA. Un sfat care a cântărit enorm, pentru că Bianca a prins atunci și mai mult încredere în propriile forțe.
"În 2016, Simona îi dădea sfaturi unei tinere jucătoare din Canada despre ce trebuie să facă pentru a ajunge în elită. La trei ani distanță, Halep - Andreescu e disputa de la Turneul Campioanelor, primul meci direct dintre cele două", notează wtatennis.com.

Simona Halep - Bianca Andreescu, Turneul Campioanelor | Atitudine superbă a româncei

Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 5 ORE
În conferința de presă de dinaintea confruntării de la Zhenzhen, Halep a fost întrebată despre acel episod. Simona, în general destul de reținută în declarații, nu a contenit cu laudele la adresa Biancăi. Aceasta a urcat de pe locul 148 până pe 4 WTA, fiind marea revelație a sezonului, chiar și peste Barty, care are garantată poziția întâi la capătul anului.
"Îmi amintesc când ne-am întâlnit prima oară și am stat de vorbă în mașină. I-am spus să nu mai evolueze la juniori, pentru că e timpul să facă un pas în față. I-am zis că e pregătită. E incredibil ce a făcut în ultimul an. Să câștigi un Grand Slam la 19 ani, să joci atât de bine în turnee mari, nu pot să spun decât "jos pălăria". Vreau să îi transmit că a meritat să câștige tot ce a câștigat în 2019 pentru că a jucat într-adevăr formidabil", a spus Halep, în conferința de presă de dinaintea partidei.

Programul de azi la Turneul Campioanelor, grupa violet

  • Karolina Pliskova - Elina Svitolina (12:30)
  • Bianca Andreescu - Simona Halep (nu înainte de ora 14:00)
Situația întâlnirilor directe dintre Halep și adversarele din grupă
Simona Halep - Bianca Andreescu 0-0
Simona Halep - Karolina Pliskova 7-4
Simona Halep - Elina Svitolina 4-4

Rezultatele de duminică la Turneul Campioanelor

Naomi Osaka - Petra Kvitova 2-1
Ashleigh Barty - Belinda Bencic 2-1
Rothesay Classic Birmingham
Simona Halep, anunțată pe lista de start la un turneu important, la care a participat o singură dată
ACUM 6 ORE
Roland Garros
Simona Halep, antrenament de 5 stele la Roland Garros! Rivala alături de care se pregătește la Paris
ACUM 14 ORE