Ştirea iniţială
Simona Halep a pierdut al doilea meci de la Turneul Campioanelor, şi nu mai depinde doar de ea să meargă în semifinale. Totuşi, o victorie cu Pliskova îi va asigura în majoritatea scenariilor calificarea mai departe. Halep are nevoie ca Andreescu să piardă măcar un set cu Pliskova, pentru a avea şanse să meargă mai departe.
Cu victoria în minimum de seturi în faţa Simonei Halep, Elina Svitolina are garantată calificarea în semifinale. Ea poate fi deja câştigătoarea grupei, dacă în al doilea meci, Pliskova va câştiga.
Australian Open
Simona Halep și-a aflat adversara din turul secund de la Australian Open! Românca, mare favorită
ACUM O ORĂ
Simona Halep are nevoie de victorie cu Pliskova, în ultimul meci al grupei, pentru a se califica. Cehoaica nu va mai avea vreo şansă, dacă pierde în două seturi contra Biancăi Andreescu. În schimb, dacă se impune în confruntarea contra canadiancei de origine română, acest lucru va fi sinonim cu eliminarea Biancăi din competiţie. În consecinţă, partida Halep - Pliskova va stabili a doua jucătoare calificată din grupa violet.
De notat că există şi un scenariu în care Halep nu merge mai departe, chiar dacă o învinge pe Pliskova. Dacă Andreescu le va învinge şi pe Pliskova şi pe Svitolina, atunci va ajunge şi ea la două succese. Practic, toate cele trei jucătoare rămase în cărţi - Svitolina (deja calificată), Halep şi Andreescu - ar avea câte două victorii. În cazul în care Andreescu câştigă în minimum de seturi şi cu Pliskova şi cu Svitolina, atunci Halep e eliminată independent de ce face împotriva Pliskovei. În consecinţă, campioana noastră va fi fanul Pliskovei, pentru a fi sigură că are şanse să ajungă în "careul de aşi".

Cum se stabileşte cine merge mai departe în caz de egalitate în trei, la Turneul Campioanelor

1. Se va realiza un clasament în trei şi se va lua în calcul procentajul mai mare de seturi câştigate (Svitolina nu poate coborî pe locul trei la acest criteriu, de unde şi siguranţa că e deja calificată în penultimul act).
2. Dacă şi în acest caz două sau mai multe jucătoare vor fi în continuare la egalitate, se va ţine cont de procentajul mai mare de gameuri câştigate.

Clasamentul grupei violet

1. Elina Svitolina 2 puncte (4-0)
2. Simona Halep 1 punct (2-3)
3. Bianca Andreescu 0 puncte (1-2)
4. Karolina Pliskova 0 puncte (0-2)
Australian Open
Simona Halep, interviu exclusiv despre obiectivul său la Australian Open! "Presiunea e diferită"
ACUM 2 ORE
Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
ACUM 4 ORE